E-Megara-GR
ΜΕΓΑΡΑ

Μέγαρα : Γεγονός η πρώτη δασική πυρκαγιά για το 2024

Η πρώτη δασική πυρκαγιά για το νέο έτος είναι γεγονός. Τι και αν το ημερολόγιο δείχνει 29 Μάρτιου, χθες το βραδύ σημειώθηκε η πρώτη πυρκαγιά και μάλιστα σε δασική καθαρά περιοχή (Μάρμαρα πλησίον του Καβελάρη) .

Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ και αμέσως σήμανε συναγερμος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων όπου με την άμεση επέμβαση της απετράπη η επέκτασή της. Δυστυχώς τέτοια περιστατικά προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία, καθώς σε τόσο μεγάλο υψόμετρο και σε δύσβατο σημείο τέτοια εποχή είναι σπάνιες οι καταγραφές πυρκαγιών.

Ο Αντιδήμαρχος επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας Δημήτριος Βόρδος ανέφερε σχετικά

Πολύ νωρίς και πολύ περίεργες οι πρώτες μικρές εστίες στην περιοχή μας , (περιοχή Μάρμαρα πλησίον του Καβελάρη) σε τελείως δύσβατη και σχεδόν απρόσιτη περιοχή που δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση ατύχημα ή οποιουδήποτε είδους εργασίες και με όχι ευκαταφρόνητους ανέμους

Η άμεση ακόμη μια φορά επέμβαση του τοπικού κλιμακίου της πυροσβεστικής μας , καθώς και η ιδιαίτερη υγρασία που διατηρεί ακόμη το δάσος λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του τελευταίου διαστήματος , απέτρεψαν την εξάπλωση και τα περαιτέρω προβλήματα.

Οπωσδήποτε όμως μόνο απαρατήρητοι δεν περνούν ο τόπος και ο τρόπος.

Αύριο θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης σε συνεργασία πάντα με την πυροσβεστική για περαιτέρω ενέργειες.