E-Megara-GR
ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε επιφυλακή και σήμερα Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική

Οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν σε όλη την επικράτεια αλλά και η παρατεταμένη ξηρασία έχουν θέσει σε ετοιμότητα την Πολιτική Προστασία και την πυροσβεστική για τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Αν και βρισκόμαστε στις αρχές Απριλίου οι καιρικές συνθήκες παραπέμπουν σε αρχές Ιουνίου. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της Πυροσβεστικής. Συνολικά 70 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο οι δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν και αντιμετώπισαν 159 δασικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, στην Αττική, τη Βοιωτία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο ισχυροί άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ καθιστώντας την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη για την έναρξη πυρκαγιών.

Για τις παραπάνω περιοχές αποφασίστηκε όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας να είναι ετοιμότητα επιπέδου κατάστασης 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς), που σημαίνει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι σε επιφυλακή, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιούν περιπολίες, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και οι ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ.