E-Megara-GR
Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεανθης Βαρελας

Τα προβλήματα στα σχολεία εξέθεσε στον Κλεάνθη Βαρελά η Ένωση Γονέων Ελευσίνας – Μαγούλας

Η συνάντηση των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Ελευσίνας-Μαγούλας με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθη Βαρελά, που πραγματοποιήθηκε, είχε ως στόχο τη συζήτηση και επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αφορούν τα σχολεία της περιοχής.

Η παρέμβαση που προηγήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο στις 31 Ιανουαρίου 2024 στον Ασπρόπυργο είχε επίσης ως στόχο να τεθούν σε επίπεδο συζήτησης και ανάλυσης τα θέματα που αφορούν την ανάγκη κατασκευής νέων κτιριακών υποδομών για τα σχολεία, καθώς και ζητήματα επισκευών και ελέγχου για την αντισεισμική θωράκιση στα σχολικά κτίρια. Επιπλέον, ζητήθηκε η διάθεση των λεωφορείων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των μαθητών από την περιφέρεια, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν και για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών κατά τις σχολικές δράσεις και εκδρομές.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι θα διατεθούν κονδύλια από την Περιφέρεια για το 1ο και 2ο Δημοτικό Ελευσίνας. Επιπλέον, υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση τις επόμενες ημέρες για το συγκεκριμένο έργο που θα πραγματοποιηθεί σε αυτά τα δύο σχολεία.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα διεξαχθεί συνάντηση με το Δήμο Ελευσίνας. Σε αυτήν τη συνάντηση, θα τεθεί το θέμα του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας, με σκοπό την προώθηση της διαδικασίας για την κατασκευή της επέκτασής του. Επιπλέον, θα συζητηθεί η υπόθεση του κτιριακού προβλήματος του Γυμνασίου – Λυκείου Μαγούλας και οι ενδεχόμενες λύσεις που μπορούν να εξεταστούν.