E-Megara-GR
Ελευσίνα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη Δευτέρα (11/12) τα εγκαίνια του πολυχώρου πολιτισμού «Σινέ Ελευσίς»

Με την ανακατασκευή του κτηρίου, συνολικής επιφάνειας 1.015,16 τ.μ., η πόλη της Ελευσίνας αποκτά πλέον τον πρώτο κλειστό πολυχώρο πολιτισμού

Την προσεχή Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του ιστορικού κινηματογράφου «Σινέ Ελευσίς», στην περιοχή της Άνω Ελευσίνας.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον εμβληματικά κτήρια που διαθέτει ο Δήμος Ελευσίνας, η αγορά του οποίου πραγματοποιήθηκε με σχετική σύμβαση που υπεγράφη στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Το πλήρες κόστος των εργασιών ανάπλασης ανελήφθη, μέσω χορηγίας, από την εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια» – θυγατρική του Ομίλου HELLENiQ ENERGY – μετά και τη σχετική υπογραφή του Συμφώνου Αμοιβαίας Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ελευσίνας, «2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και της εταιρείας.

Με την ανακατασκευή του κτηρίου, συνολικής επιφάνειας 1.015,16 τ.μ., η πόλη της Ελευσίνας αποκτά πλέον την πρώτη στεγασμένη θεατρική σκηνή, με σκοπό τη φιλοξενία κλειστών θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών και καλλιτεχνικών δράσεων.