E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΡΑ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Όχι στην αποβίβαση του ευρωασιατικού καλωδίου στη Βαρέα/Πάχη

Να μη βγεί ο αγωγός του ευρωασιατικού πρότζεκτ μεταφορά ηλεκτρισμού στη Βαρέα ούτε στην Πάχη.

Ομόφωνη αρνητική γνώμη εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων, στη συνεδρίαση της 15ης Απριλίου 2019, σχετικά με το αν συμφωνεί με την αποβίβαση του αγωγού μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος Κρήτη – Αττική στη Βαρέα ή στην Πάχη.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Δήμαρχος, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του είχε διαβάσει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, πρόκειται για ένα έργο τεραστίου μεγέθουςμ, χωρίς προγούμενο, και τα στοιχεία των μετρήσεων της επίπτωσης στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον είναι θεωρητικά.
Αρνητική γνώμη, συμφωνώντας με τον Δήμαρχο, εξέφρασαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων οι οποίοι επεσήμαναν ότι ο Δήμαρχος δεν συμμετείχε στη δημόσια διαβουλευση υπό το συντονισμό της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Στη συνεδρίαση πήραν το λόγο άνθρωποι οι οποίοι είχαν ήδη ασχοληθεί με την υπόθεση του αγωγού καθώς και εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου το οποίο έχουν συστήσει σύλλογοι από τις παραθαλάσσιες περιοχές των Μεγάρων.
Όλοι τους έκαναν λόγο για αγνώστου μεγέθους επιπτώσεις στην υγεία ανθρώπων και ζώων από τον αγωγό και αναφέρθηκαν σε επιστημονικές ανακοινώσεις οι οποίες προς το παρόν και χωρίς να υπάρχει προηγούμενο χαρακτηρίζουν την ακτινοβολία του αγωγού πολύ επιβλαβή, ακόμα και θανατηφόρα.

Σε μια σύντομη απορριπτική γνωμοδότηση/απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων επισημαίνει τους λόγους της άρνησής του δηλαδή το γεγονός ότι οι σχετικές μετρήσεις της ΜΠΕ ειναι θεωρητικές διατηρώντας επιφυλάξεις ως προς το πόσο σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

πηγη megara.org