E-Megara-GR
Uncategorized

Ανεξέλεγκτο και τραγικό ή προσχεδιασμένο το περιβαλλοντικό έγκλημα

Σε δεύτερη ανακοίνωση προέβη ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρέας Μεγάρων “O Άγιος Νικόλαος” για την κοπή των δένδρων στην παραλία της Βαρέας Μεγάρων.

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου

Ανεξέλεγκτο και τραγικό ή προσχεδιασμένο το περιβαλλοντικό έγκλημα

Όπως σας ειναι γνωστό πλέον στην περιοχή μας κόπηκαν παράνομα δυο δέντρα μεγάλης ηλικίας αρμυρικια τα οποία πρόσφεραν σκιά και δροσιά το καλοκαίρι στους λουόμενους .

Οταν την ίδια ημέρα αργα το απόγευμα επικοινωνήσαμε με τον αρμοδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρασίνου αν εχει δοθεί κάποια άδεια κοπής για αυτά τα δέντρα και αν εχει περάσει απο επιτροπή ποιότητας ζωής και απο δημοτικό συμβούλιο μας απάντησε όχι κατηγορηματικά .

Την επόμενη ημέρα για να σιγουρευτούμε και να προβούμε στην μηνυση κατ’ αγνώστων,επικοινωνήσαμε και με τον Διευθυντη εξωτερικών συνεργείων και πρασίνου και αυτός μας απάντησε το ίδιο πως όχι δεν υπάρχει καμία άδεια κοπής .

Σήμερα το πρωί ενώ καταθέσαμε την μήνυση κατ αγνώστων σαν σύλλογος όπου το είχαμε επισημάνει και την ώρα όπου κατετεθε μήνυση και ο Δήμος Μεγαρεων ενημέρωναν τον πρόεδρο του συλλόγου μας τηλεφωνικά απο υπηρεσία του δήμου Μεγαρεων οτι τα δέντρα τα έκοψε ο Δήμος Μεγαρεων …

Συγκεκριμενα στο τηλεφώνημα το οποίο δέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου μας απο αρμοδιο υπάλληλο του Δήμου(Χ.Μ) λέχθηκε το εξής :
Κύριε πρόεδρε γιατι προβηκατε σε αυτήν την ανακοίνωση στην σελίδα σας ?Σας παρακαλώ σβήστε την αμέσως διότι δεν ειναι σωστη καθως εμείς σαν τμήμα πρασίνου περάσαμε ελέγξαμε και αποφασίσαμε να κοπούν τα δέντρα και για αυτο στείλαμε συνεργείο και τα έκοψε .

Μετα απο αυτο το τηλεφώνημα του υπαλλήλου ρωτάμε τα εξής απλα για αρχη :

Μπορεί ένας υπάλληλος να παιρνει αποφασεις μόνος του για κοπή δέντρων σε δημόσιους χώρους ?

Το Σάββατο το μεσημέρι εργάζεται κάποιο συνεργείο του δήμου ?

Γιατι δεν ειχε ενημερώσει τους προϊσταμένους του ο συγκεκριμένος υπάλληλος και δεν είχαν γνώση ?

Γιατι δεν πέρασε απο επιτροπή ποιότητας ζωής και απο δημοτικό συμβούλιο όπως γίνεται όλα τα χρονια ακόμα και αν ηταν ξερό και όχι χλωρό όπως τα συγκεκριμένα ?

Ποιος ο λόγος κοπής τι ενοχλούσαν τα συγκεκριμένα δέντρα στο συγκεκριμένο σημείο ?

Αυθαίρετη ήταν η πρωτοβουλία του υπαλλήλου ή καθοδηγούμενη ?

Πόιο ειναι το συνεργείο του δήμου αυτο και ποιοι η υπάλληλοι που κόψανε τα δέντρα και πήρανε τα ξύλα?

Ο σύλλογος μας προέβη μέσω του προέδρου του σε συμπληρωματική κατάθεση μετα το τηλεφώνημα αυτο στο Αστυνομικό τμήμα Μεγαρεων και ειναι στην διάθεση οποιασδήποτε αρχής για περισσότερες πληροφορίες .

Ο σύλλογος επίσης με επιστολή του ζητάει  να  φυτευτούν ίδια δεντρά στα ίδια σημεία