E-Megara-GR
Uncategorized

Έφυγε από τη ζωή ο Καθ. Στέλιος Γκίνης

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 «έφυγε» από τη ζωή ο Στέλιος Γκίνης.

Γεννημένος το 1937, είχε διαγράψει λαμπρή πορεία στην επιστήμη της Φυσικής, παντρεύτηκε την Λένα Μαυρουκάκη, δραστήρια και συμπαραστάτης του Στέλιου Γκίνη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, το Χαρίλαο και τη Μάγδα, θήτευσε ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος Μεγάρων, Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων, Πρόεδρος της Νεανικής Εστίας Μεγάρων, μεταλαμπάδευσε τη γνώση του ως Καθηγητής ΤΕΙ και Δόκτωρ Μετεωρολογίας, έγραψε σειρά βιβλίων για την ιστορία και τη λαογραφία των Μεγάρων, σε συνδυασμό με θεατρικά κείμενα, αποδεικνύοντας την ευρηματικότητά του.

Είχαν εκδοθεί τα βιβλία του «Η κόρη του Νίσσου», «Η ζωή στα Μέγαρα προ των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13. Το αμίλητο νερό», κ.ά.

Eίχε πάρει πρωτοβουλίες για πολλά καινοτόμα έργα στα Μέγαρα, όπως ο Μετεωρολογικός Σταθμός των Μεγάρων, σε συνεργασία με τον φίλο του και συνάδελφό του ακαδημαϊκό Καθηγητή Δρ. Ζερεφό, είχε ζητήσει και καθιερώθηκε ο εορτασμός της επετείου απελευθέρωσης από το τείχος της Αγίας Τριάδας, κ.ά.

Έγραφε ανελλιπώς στις στήλες της έντυπης και ηλεκτρονικής «Ενημέρωσης», διετέλεσε σύμβουλος έκδοσης της Ε ως το τέλος της ζωής του, εφόσον πιστεύαμε ειλικρινά στις ιδέες και τις αξίες που πρέσβευε για να μας «κρατάει» στην ορθή πορεία.

Η οικογένεια της Ε έχασε έναν πολύ σημαντικό κρίκο.

Το έργο του και όσα έκανε ο Δρ. Στέλιος Γκίνης μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων μας.

H εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στις 15:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μεγάρων.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και τους οικείους του.