E-Megara-GR
Uncategorized

Εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στη Μάνδρα

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κωνσταντίνου η πρώτη Θεία Λειτουργία της νέας χρονιάς στη Μάνδρα. Συγκίνηση στην τελετή, που ακολούθησε, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Δημαρχείο Μάνδρας

«Όλοι μαζί ενωμένοι ξαναφτιάχνουμε την πόλη της Μάνδρας ακόμα ομορφότερη και καλύτερη, όπως της αξίζει.» δήλωσε η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη, προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, κ.κ. Κωνσταντίνου ανήμερα της Πρωτοχρονιάς γέμισε συγκίνηση και αισιοδοξία όλους τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Έτους, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται πάντα κοντά τους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για την Δημοτική Ενότητα Μάνδρας στο Δημαρχείο. Φέτος το κλίμα ήταν συναισθηματικά φορτισμένο καθώς η πόλη βγαίνει από μία σκληρή δοκιμασία που πέρασε την προηγούμενη χρονιά.

Η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη, φανερά συγκινημένη, αναφέρθηκε στις πρωτοφανείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν από το γεγονός και τις προσπάθειες που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται για την αποκατάσταση της πόλης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Δημοτική Φιλαρμονική απέδωσε εορταστικές μουσικές συνθέσεις, ενώ η Χορωδία Μάνδρας τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα.

Η κ. Κριεκούκη μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η σημερινή πρωτοχρονιά έχει ξεχωριστό χαρακτήρα. Μια ματιά στην πόλη μας φτάνει για να μας αποδείξει πως η αγάπη για τον τόπο σε συνδυασμό με την αλληλεγγύη, την ενότητα και την σκληρή δουλειά μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα και την πραγματικότητα. Κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στην θέλησή μας για καλύτερη ζωή, για μας, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας. Ένας επισκέπτης σήμερα δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της δοκιμασίας που περάσαμε, δεν μπορεί να καταλάβει την πόλη που ξαναφτιάξαμε.

Μοιράζομαι μαζί σας την βαθιά μου πίστη και αγάπη για τον τόπο μας αλλά και το όραμά μου για την πόλη μας.

Πιστεύω στις ικανότητες των ανθρώπων και θα υπηρετήσω με το ίδιο σθένος τις μεγάλες και υψηλές δυνατότητες τους.

Σήμερα θέλω να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου προς όλους σας. Θέλω να σας ευχηθώ να έχετε πάντα υγεία, δύναμη, πίστη και αισιοδοξία.

Μια νέα εποχή ξεκινά για τον Δήμο μας. Μια νέα πορεία έχουμε από κοινού χαράξει. Περάσαμε και περνάμε μία δοκιμασία αλλά τα καταφέρνουμε. Μαζί, ενωμένοι, αλληλέγγυοι.»