E-Megara-GR
Uncategorized

Γ. Μπερδελής: «Διοίκηση εκτός εποχής»

Καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων
Προ της τοποθέτησής του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» Γιώργος Μπερδελής ανέφερε λάθη που προέκυψαν τυπογραφικά, όπως εξήγησε ο Ιερ. Πολυχρόνης, στα αθροίσματα και τα σύνολα των εισπραχθέντων ποσών στον προϋπολογισμό του Δήμου. Έπειτα, στην τοποθέτησή του, χαρακτηριστικά επεσήμανε απευθυνόμενος στη διοίκηση του Δήμου «Εσείς τάξατε πολλά και κάνατε ελάχιστα και μάλιστα δεν κάνατε αυτά που υποσχεθήκατε. Στην κρίση πολλοί δήμοι ακόμα είχαν πραγματική ανάπτυξη. Στη χώρα μας μέσα στην κρίση υπήρξαν δήμοι που έκαναν τρομερά άλματα ανάπτυξης. Αλλά αν έχουμε μια διοίκηση του δήμου που επί ενάμιση χρόνο, για να πάρει δήθεν αντισταθμιστικά, εμποδίζει την κατασκευή οπτικών ινών… Αν μια διοίκηση δεν έχει καταλάβει αυτό το μεγάλο έργο νομίζω ότι είναι εκτός εποχής.

«Ο συνδυασμός μας προεκλογικά έκανε δύο εφαρμογές πρωτότυπες για όλη την Ελλάδα, υπενθύμισε ο Γιώργος Μπερδελής. Αν δεν έχουμε τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας για τι μέλλον μιλάμε. Και επιπλέον βλέπουμε κάτω του 1% στον προϋπολογισμό για τον πολιτισμό.

Τα έργα απορρόφησης του ενός ευρώ δείχνουν μια εικονική πραγματικότητα. Είναι τεχνάσματα η μικρής διαφοράς χρηματοδότηση μεταξύ προγράμματος έργων και προϋπολογισμού. Έχετε φτάσει στο πέμπτο έτος της διοίκησης σας, έχετε αργήσει ό, τι έργο είχατε να κάνετε και με ξένα κόλλυβα, αφού οι επιχορηγήσεις από προγράμματα της περιφέρειας. Αν δεν είχαμε την ατυχία να έχουμε τις πλημμύρες στην Νέα Πέραμο και τις πυρκαγιές στην Κινέτα ενδεχομένως τέτοια κονδύλια δεν θα τα παίρναμε γιατί δε καμία περίπτωση παρότι λέτε ότι έχω σαν διοίκηση στρατηγικούς στόχους αυτό δεν υπήρξε ποτέ.

Είχατε μια ευκαιρία αυτά που λέγατε προεκλογικά να τα πράξετε, να καλέσετε τους επικεφαλής να κάνουν προτάσεις και να έρθει πρόγραμμα έργων με θέματα πιο συναινετικά».

«Το μεγάλο σας σημείο δεν αφορά χρηστή διοίκηση αλλά την έλλειψη στρατηγικής, πρόσθεσε ο Γιώργος Μπερδελής.

Ο στρατηγός δήμαρχός μας δεν έχει στρατηγική, είναι σαν πολυβόλο χωρίς πυροβολικά. Ένα σύνολο μικρών και μεγάλων έργων όταν έχουν στόχο στρατηγικό κάνουν ένα μεγάλο έργο. Για παράδειγμα οι κάδοι δεν γνώριζαν οι διοικούντες που θα τοποθετηθούν γιατί ποτέ δεν είχαμε κατασταλάξει σε σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων…»

πηγη enimerosi-news.gr