E-Megara-GR
Uncategorized

Βαρέα Μεγάρων:Τοπογραφική αποτύπωση και βυθομέτρηση για τα πεζοδρομία

Ο Αγώνας του εξωραϊστικού & πολιτιστικού συλλόγου Βαρέας Μεγάρων “O Άγιος Νικόλαος” δείχνει οτι δικαιώνεται στο πρόβλημα με τα διαβρωμένα και πεσμένα πεζοδρόμια του παραλιακού δρόμου.Ο πολύ δραστήριος σύλλογος είχε φτάσει το θέμα ακόμα και στη Βουλή με έγγραφα άλλα και με πολλές συναντήσεις με όλους τους φορείς,ενώ είχε προσφύγει και στην εισαγγελία για την αποκατάσταση των πεζοδρομίων

Διαβάστε την ανακοίνωση του συλλόγου

Στην M.G. FRANGOU η ανάθεση της ακτομηχανικής

Η εταιρεία M.G. FRANGOU consultants & engineers εξειδικεύεται στην εκπόνηση μελετών και ερευνητικών προγραμμάτων, στην παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου, στην διενέργεια πραγματογνωμοσύνων, στην επίβλεψη κατασκευής και στην διαχείριση έργων, σε θέματα αφενός τεχνικά και αφετέρου περιβαλλοντικά, με αντικείμενο το υδάτινο και θαλάσσιο περιβάλλον.

Η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της M.G. FRANGOU consultants & engineers επιτυγχάνεται μέσω της άριστης οργάνωσης, της επιστημονικής κατάρτισης του προσωπικού και της σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής.

Η εταιρεία αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και την παροχή υπηρεσιών συμβούλου στους τομείς της εξειδίκευσης της από τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι και την επίβλεψη κατασκευής. Παρέχει με συνέπεια τις βέλτιστες τεχνικές και περιβαλλοντικές λύσεις μέσα σε δεδομένα χρονικά και οικονομικά πλαίσια.

Οι βασικοί τομείς μελέτης ειναι η εξής

Λιμενικών και Θαλασσίων Έργων
Προστασίας και Διαχείρισης Παρακτίων Ζωνών
Υδραυλικών Έργων
Περιβαλλοντικών Έργων

Στην παρακάτω φωτογραφία
Μελετητής Ιδιώτης τοποθέτησε στίγματα για κρατικές συντεταγμένες ώστε να αρχίσει η Ακτομηχανική και Περιβαλλοντική μελέτη για τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια.
Η διάρκεια αυτών θα διαρκέσει 45 ημέρες, όπου παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και βυθομέτρηση. Στην φωτογραφία το σημείο που θα τοποθετηθεί το τριγωνομετρικό.

Σήμερα ο σύλλογος με νέα ανάρτηση του ανάφερε ότι  έγινε και η η βυθομετρηση η οποία χρειάζεται για την ακτομηχανική μελέτη ώστε να δείξει την δύναμη του κύματος ,και τα υλικά που θα χρειαστεί να μπουν στα υποστυλώματα αλλά και στα τοιχία πεζοδρόμια