E-Megara-GR
Uncategorized

ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων-Νέας Περάμου

“Νέα εποχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση” ο Κλεισθένης

« Ο  ΣΥΡΙΖΑ, τόλμησε και:

Είναι νόμος του κράτους, ο  Κλεισθένης 1, ο οποίος κάνει αποφασιστικά βήματα και μας βάζει σε μια νέα μεταρρυθμιστική εποχή, με κορυφαίο ζήτημα την καθιέρωση της απλής αναλογικής, που διευκολύνει την ενδυνάμωση της δημοκρατικής λειτουργιάς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου  και 2ου  βαθμού.

Μια μεταρρύθμιση που μετατοπίζει το κέντρο βάρους των αποφάσεων στα δημοτικά συμβούλια και τις επιτροπές διαβούλευσης. Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο, κλείνει τον κύκλο του, προς όφελος της συμμετοχής των πολιτών.

Σε ό,τι αφόρα την αυτοδιοίκηση 1ου βαθμού, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απορρίψει την λογική των χρισμάτων και έχει επιλέξει με τοπικά αυτοδιοικητικά κριτήρια, την στήριξη και συμμετοχή προοδευτικών συνεργασιών, στην βάση σαφών προγραμματικών συγκλίσεων, με γνώμονα την τοπική ανάπτυξη των πόλεων.

Σύμφωνα με αυτά τα χαρακτηριστικά, η ΟΜ Μεγάρων και η ΟΜ Νέας Περάμου, δηλώνουν ότι αφ΄ης στιγμής  ο Χατζόπουλος Βασίλης εξαγγείλει την πρόθεσή του για τη διεκδίκηση της δημαρχίας του δήμου Μεγαρέων, τότε και μόνο τότε, θα συζητήσουν μαζί του για την στήριξη και συμμετοχή τους στον συνδυασμό του».