E-Megara-GR
Uncategorized

Οδοιπορικό της ΕΡΤ στην Κινέτα μετά την πυρκαγιά και τις πλημμύρες

Διπλή δοκιμασία επεφύλασσε αυτό το καλοκαίρι για τους κατοίκους της Κινέτας. Προηγήθηκε η πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και ακολούθησαν οι πλημμύρες στη διάρκεια του κυκλώνα που έπληξε τον Σεπτέμβριο πολλές περιοχές στη χώρα μας.
Κλαδοδέματα και κλαδοφράγματα δεν έχουν στηθεί ακόμη,στην Κινέτα.Η αγωνία χτυπάει κόκκινο αφού σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε έντονες βροχοπτώσεις .

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΙΝΕΤΤΑΣ ΨΗΦΙΣΜΑ

Ανοιχτής συγκέντρωσης των κατοίκων και των Συλλογικών φορέων της Κινέτας.

Σημερα,11 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11πμ.εμεις οι κάτοικοι και οι Συλλογικοί Φορείς της Κινέτας, συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας, μετά από πρόσκληση του ΔΣ ,και αφού ακούσαμε την εισήγηση-ενημέρωση του Δ.Σ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 και τις μετέπειτα δυο πλημμυρικές καταστροφές που ακλούθησαν και μετά τον διάλογο- συζήτηση, προτάσεις και απόψεις που κατατέθηκαν, αποφασίζουμε τα παρακάτω.

1) Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση, όλων των κατοίκων και των φορέων, της πυρόπληκτης περιοχής της Κινέτας, για την καθυστέρηση λήψης των απαραίτητων μέτρων και την επούλωση των πληγών, από την πυρκαγιά και τις πλημμύρες, ενώ παρήρθαν τριάμισι και πλέον μήνες.
2) Οι κάτοικοι της Κινέτας και οι φορείς διερωτόμαστε και περιμένουμε απαντήσεις, για την κατεστραμμένη πλέον Κινέτα μας.
3) Πότε θα αποκατασταθούν τα κατεστραμμένα από την πυρκαγιά σπίτια, που χαρακτηρίστηκαν ακατοίκητα (κόκκινα- κίτρινα );
4) Πότε θα γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα [καθαρισμός ποταμιών-ρυακιών-χανδάκων-δρόμων-τοποθέτηση κορμοδεμάτων στο καμένο δάσος, εκτροπή ομβρίων υδάτων, διάνοιξη υπονόμων και υδρορροών προς την θάλασσα κλπ.] για την προστασία της περιοχής και των κατοίκων από τα πλημμυρικά φαινόμενα;
5) Πότε θα ολοκληρωθούν οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης και των αρμοδίων Υπουργείων και Φορέων για την ελάχιστη, αρχική ανακούφιση, των πληγέντων από την πυρκαγιά και τις πλημμύρες, όπως χορήγηση βοηθημάτων-επιδομάτων-μέτρα πρόνοιας κλπ. Στους πυρόπληκτους με τα καμένα σπίτια και τους συνταξιούχους της πυρόπληκτης Κινέτας;
6) Διαπιστωνουμε όχι μόνο κωλυσιεργία, αδιαφορία και καθυστέρηση, αλλά και υπαναχώρηση, από τις αρχικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης.
7) Καθιστούμε τους αρμοδίους, Υπευθύνους και Υπολόγους για τυχόν μεγαλύτερες καταστροφές και προβλήματα που θα δημιουργηθούν, με τον επερχόμενο χειμώνα, εξαιτίας της αδιαφορίας και καθυστέρησης και ευχόμαστε να μην θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα.
8) Ζητάμε
α) την επιτάχυνση των διαδικασιών και την άμεση υλοποίηση όλων των εξαγγελιών.
β) την ψήφιση στη Βουλή σχετικής τροπολογίας, για αποφυγή των χρονοβόρων διαδικασιών ίσον αφορά τα καμένα σπίτια (έκδοση αδειών-υπέρβαση εμποδίων δασικών χαρτών-άμεση χορήγηση επιδοτήσεων κλπ) για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.
γ) τον χαρακτηρισμό της Κινέτας στο σύνολό της, ως πυρόπληκτης περιοχής, όπως και ο Δήμος με έγγραφό του κοινοποίησε στους αρμοδίους και η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είχε κηρύξει αρχικά την περιοχή.

9) Καλούμε τους αρμοδίους της πολιτείας να κοιτάξουν και λίγο.. δυτικά, προς το δυτικότερο άκρο της Αττικής, που βρίσκεται η Κινέτα.
Μια περιοχή, εγκαταλελειμμένη, εδώ και χρόνια, χωρίς πόσιμο νερό, σχέδιο πόλης, έργα υποδομής, σχολείο, πλατείες, παιδικές χαρές, ασφαλτοστρωμένους ή τσιμεντοστρωμένους δρόμους, Κέντρο Υγείας κλπ.
10) Αν σε εύλογο χρονικό διάστημα, δεν διαπιστώσουμε, θετική ανταπόκριση, της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ, ότι θα προχωρήσουμε σε δυναμικές, μαζικές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να ακουστεί η κραυγή αγωνιάς, το δίκιο μας και η ΦΩΝΗ μας.

Για τους κατοίκους και τους συλλογικούς φορείς της Κινέτας
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας