E-Megara-GR
Uncategorized

Πέντε Νέα Ιστιοπλοϊκά Σκάφη στη Βαρέα

Ανακοίνωση του εξωραϊστικού & πολιτιστικού συλλόγου Βαρέας Μεγάρων “O Άγιος Νικόλαος”

Μπορεί το όνειρο μας να έχουμε ένα δικό μας ιστιοπλοϊκό να μοιάζει στις μέρες μας ανέφικτο, ωστόσο η συνεργασία του συλλόγου μας τον Ναυτικό Όμιλο Αλεποχωρίου μπορεί να προσφέρει στα παιδιά μας μια πολύ όμορφη εμπειρία.Η ιστιοπλοΐα δεν είναι μια ακόμη αθλητική δραστηριότητα για παιδιά, είναι τρόπος ζωής που θα τα ακολουθήσει για πάντα. Εκτός του ότι γυμνάζει το σώμα, αποτελεί μοναδική ευκαιρία ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τη θάλασσα και όχι μόνο.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο κάθε μάθημα συνήθως είναι 10 με 15, τα οποία βρίσκονται όλα μαζί πάνω στο φουσκωτό του προπονητή και εναλλάσσονται στα σκαφάκια τύπου Optimist, που έχουν ένα πανί, κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Έτσι μαθαίνουν να συνεργάζονται καθώς πρέπει να κινούνται ομαδικά και ταυτόχρονα δημιουργούν μικρές παρέες ενώ περιμένουν να έρθει η σειρά τους.

Για την Καλητερη και άμεση πρόσβαση στην θάλασσα φτιάχτηκε νέα καινούργια ράμπα ακριβώς στην είσοδο και έξοδο απο το σημείο φύλαξης των σκαφών

Η προπονήσεις γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο 10 με 2 και ο χώρος συγκέντρωσης ειναι στο κατάστημα του κυρίου Αναστασίου Καρδάτου τον οποίο ευχαριστουμε για την δωρεάν φιλόξενεια αλλα και φύλαξη των σκαφών .

Και οι δυο συλλόγοι σας ευχαριστουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και συνεχώς αυξάνονται τα παιδιά στην ιστιοπλοΐα .

Πολύ γνωστό Surf Club θα βρεθεί στην περιοχή μας για συζητήσεις αυτές τις μερες για surf & windsurf