E-Megara-GR
Uncategorized

Κινέτα: Ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων

Ανοιχτής συγκέντρωσης των κατοίκων και των Συλλογικών φορέων της Κινεττας.

Σημερα,11 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11πμ.εμεις οι κάτοικοι και οι Συλλογικοί Φορείς της Κινεττας, συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινεττας, μετα από πρόσκληση του ΔΣ ,και αφού ακούσαμε την εισηγηση-ενημερωση του Δ.Σ,για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας,από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 και τις μετέπειτα δυο πλημμυρικες καταστροφές που ακολουθήσαν και μετα τον διάλογο- συζήτηση, προτάσεις και απόψεις που κατατέθηκαν, αποφασίζουμε τα παρακάτω.

1)Εκφραζουμετην εντονη διαμαρτυρια και αγανακτηση,ολων των κατοικων και των φορεων, της πυροπληκτης περιοχης της Κινεττας, για την καθυστερηση ληψης των απαραιτητων μετρων και την επουλωση των πληγων, από την πυρκαγια και τις πλημμυρες, ενώ παρηλθαν τρισημισι πλεον μηνες.

2) Οι κατοικοι της Κινεττας και οι φορεις διερρωτομαστε και περιμενουμε απαντησεις,για την κατεστραμενη πλεον Κινετττα μας.

3)Ποτε θα αποκατασταθουν τα κατεστραμενα από την πυρκαγια σπιτια, που χαρακτηριστηκαν ακατοικητα(κοκκινα-κιτρινα)?

4)Ποτε θα γινουντα απαραιτητα αντιπλημμυρικα εργα [καθαρισμος ποταμιων-ρυακιων-χανδακιων-δρομων-τοποθετηση κορμοδεματων στο καμμενο δασος, εκτροπη ομβριων υδατων, διανοιξη υπονομων και υδροροων προς την θαλασσα κλπ.] για την προστασια της περιοχης και των κατοικων από τα πλημμυρικα φαινομενα?

5)Ποτε θα ολοκληρωθουν οι εξαγγελειες της Κυβερνησης και των αρμοδιων Υπουργειων και Φορεων για την ελαχιστη,αρχικη ανακουφιση, των πληγεντων από την πυρκαγια και τις πλημμυρες, όπως¨χορηγηση βοηθηματων-επιδοματων-μετρα προνοιας κλπ. Στους πυροπληκτους με τα καμενα σπιτια και τους συνταξιουχους της ποροπληκτης Κινεττας?

6)Διαπιστωνουμε όχι μονο κωλυσιεργια, αδιαφορια και καθυστερηση,αλλα και υπαναχωρηση,από τις αρχικες εξαγγελιες της Κυβερνησης.

7)Καθιστουμε τους αρμοδιους, Υπευθυνους και Υπολογους για τυχον μεγαλυτερες καταστροφες και προβληματα που θα δημιουργηθουν, με τον επερχομενο χειμωνα, εξαιτιας της αδιαφοριας και καθυστερησης και ευχομαστε να μην θρηνησουμε κα ανθρωπινα θυματα.

8)Ζηταμε¨α]την επιταχυνση των διαδικασιων και την αμεση υλοποίηση ολων των εξαγγελιων.
Β]την ψηφιση στη βουλη σχετικης τροπολογιας, για αποφυγη των χρονοβορων διαδικασιων οσον αφορα τα καμμενα σπιτια [εκδοση αδειων-υπερβαση εμποδιων δασικων χαρτων-αμεση χορηγηση επιδοτησεων κλπ] για τις περιοχες που επληγησαν από τις πυρκαγιες και τις πλημμυρες.
Γ]Τον χαρακτηρισμο της Κινεττας στο συνολο της,ως πυροπληκτης περιοχης,όπως και ο Δημος με εγγραφο του κοινοποιησε στους αρμοδιους και η Γραμματεια Πολιτικης Προστασιας,ειχε κηρυξει αρχικα την περιοχη.

9)Καλουμε τους αρμοδιους της πολιτειας να κοιταξουν και λιγο.. δυτικα, προς το δυτικοτερο ακρο της Αττικης,που βρισκεται η Κινεττα.
Μια περιοχη, εγκαταλελειμενη, εδώ και χρονια, χωρις ποσιμο νερο, σχεδιο πολης, εργα υποδομης, σχολειο,πλατειες, παιδικες χαρες, ασφαλτοστρωμενους η τσιμεντοστρωμενους δρομους, Κεντρο Υγειας κλπ.

10]Αν σε ευλογο χρονικο διαστημα, δεν διαπιστωσουμε, θετικη ανταποκριση,της Πολιτειας και των αρμοδιων φορεων,ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ,ότι θα προχωρησουμε σε δυναμικες, μαζικες, αγωνιστικες κινητοποιησεις, για να ακουστει η κραυγη αγωνιας, το δικιο μας και η ΦΩΝΗ μας.

Για τους κατοικους και τους συλλογικους φορεις της Κινεττας
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδιας Συλλογων Κινεττας

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδιας συλλ. Κινεττας, για να παρακολουθει καλυτερα όλα τα προβληματα της περιοχης μας, καθορισε μεταξυ των μελων του, Υπευθυνους για κάθε τομεα οπως

1]Υπευθυνος για τις επαφες με τριτους, συναντησεις – υπομνηματα, ΥΜΕ – ΥΠ. Κ. ΑΣΦ – ΕΦΚΑ – ΔΗΜΟ – ΠΕΡΙΦ. Κλπ. Ο Προεδρος ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ,με την Γ.Γραμματεα Κα ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

2]Για τα καμενα σπιτια η Αντ/δρος Κα ΠΡΙΦΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και η Γ.Γραμματεας Κα ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ οι οποιες είναι και οι ιδιες πυροπληκτες.

3]Για τις Πολιτιστικες εκδηλωσεις, Κινηματογραφικη Λεσχη,Γραφεια Ομοσπονδιας διαχείριση της ιστ/λιδας [Κινετα Ομοσπονδια Συλλογων] και το προφιλ στο FB [Ομοσπονδια Συλλογ. Κινετας] κλπ. Η Αντ/δρος Κα ΠΡΙΦΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

4]Για τον οικονομικο τομεα, εξευρεση πορων ταμειου κλπ. Κα ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΕΛΕΝΗ μαζι με τον Προεδρο Κο ΠΟΛΥΒΙΟ ΤΣΙΡΚΑ.

5]Για την εποπτεια και συντονισμο, καθαριοτητα – ανακυκλωση, υλοτομησεις, κοπη δενδρων κλπ τα μελη του Δ.Σ. ΖΗΜΑΛΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΠΟΥΓΟΥΝΑΣ
.
Τελος αποφαση του Δ.Σ. είναι,οσοι θελουν και μπορουν, Προεδροι συλλ.,μελη Δ.Σ. συλλογων, κατοικοι της περιοχης με εξιδεικευμενες γνωσεις σε καποιον τομεα,να πλαισιωσουν αντιστοιχες επιτροπες εθελοντικης δουλειας, προκειμενου να αντιμετωπιζουμε καλυτερα και υπευθυνα το κάθε προβλημα.
Επισης καμια ενεργεια η πρωτοβουλια δεν θα γινεται,από τα μελη τουΔ.Σ. σε προσωπικη βαση, παρα μονον συλλογικα, με την παρουσια του Προεδρειου και αν είναι δυνατο ολου του Δ.Σ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ, πως η Ομοσπονδια δεν μπορει να επιλυσει προβληματα,μονο τα καταγραφει, τα προβαλει και τα προωθει