E-Megara-GR
Uncategorized

Αυτοψία και Ελεγχος στατικής επάρκειας Γέφυρας

Επιστολή προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για προπολεμικής κατασκευής γέφυρας απέστειλε ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρέας Μεγάρων “O Άγιος Νικόλαος”

 Η ανακοίνωση επιστολή

Αυτοψία και Ελεγχος στατικής επάρκειας Γέφυρας

Παρακαλούμε όπως διενεργήσετε άμεση αυτοψία στο γεφύρι της (Τρούπας ή Μπύρας) διότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στους κάτοικους της περιοχής μας.Το εν λόγω γεφύρι είναι η είσοδος και η έξοδος για τις κατοικίες των μόνιμων κατοίκων άλλα και πολλών επισκεπτών της περιοχής μας.Το γεφύρι ειναι χτισμένο προπολεμικά πριν το 1940 με «Πουριά».

Ο προβληματισμός μας και η ανησυχία μας προέρχεται από την πτώση του γεφυριού του Μαυρατζα στο πέρασμα του κύκλωνα Ζορμπά. Η προαναφερθείσα γέφυρα περνούσε πάνω από ρέμα στο δρόμο που συνδέει την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου με τη Βαρέα στα Μέγαρα.

Με δεδομένη την προτεραιότητα της αποκατάστασης της γκρεμισμένης γέφυρας αλλα και την θωράκιση στην αντιπλημμυρική προστασία να αποφευχθούν οριστικά τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή από τα οποία είχαν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές στο παρελθόν είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία η μορφής συνεργασίας.

Εκ του Δ.Σ