E-Megara-GR
Uncategorized

Ασπρόπυργος:Πορεία Διαμαρτυρίας κατά της Εγκληματικότητας

Στην πόλη και την περιοχή του Ασπροπύργου αυτό που καταγράφει κανείς, όσον αφορά το τεράστιο πρόβλημα με την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα είναι κυρίως ένα: «Δεν πάει άλλο, προστατέψτε μας, είμαστε πολίτες, πληρώνουμε φόρους, είμαστε φιλήσυχοι και θέλουμε την ησυχία μας, να πάψουμε να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους, στις δουλειές μας, ακόμη και μέσα στα σπίτια μας εμείς, τα παιδιά μας όλοι μας. Ο απόλυτος τρόμος δεν είναι στοιχείο μιας ευνομούμενης Πολιτείας εν λειτουργία».
Τα αλλεπάλληλα συμβάντα με επιθέσεις, ληστείες, κλοπές και από πάνω με χρήση έντονης βίας και ξυλοδαρμών, έχουν «χτυπήσει κόκκινο», όμως η Πολιτεία, όπως εκτιμήθηκε και στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου την Δευτέρα, δεν θέλει να λύσει πραγματικά το πρόβλημα, με σταθερότητα και αποτελεσματικότητα.
Τα πάντα είναι γνωστά στις αρχές τονίστηκε από το σώμα με έμφαση και υπάρχουν φάκελοι ατελείωτοι, με επιστολές, έγγραφα και υπομνήματα από τον Δήμο Ασπροπύργου επισημάνθηκε στο Δ.Σ., όπως ακόμη ότι παρά ταύτα το Κράτος δεν κινείται με την αυστηρότητα που πρέπει, για όσους ληστεύουν, δέρνουν, κλέβουν και τρομοκρατούν και στο τέλος κυκλοφορούν ελεύθεροι. Το «Κράτος τρόμου» βασιλεύει στην περιοχή.
Τονίστηκε ακόμη με έμφαση ότι πρέπει να αποφευχθεί κάθε χειροδικία, καθώς δεν είναι λύση. Επισημάνθηκε αυτό γιατί φαίνεται ότι τα πράγματα και τα συμβάντα εγκληματικότητας και παραβατικότητας, έχουν οδηγήσει πλέον πολλούς κατοίκους είναι στα όρια τους με όλη την έννοια του όρου «όρια»…
Η βία γεννά βία, ο τρόμος φέρνει τρόμο, η ακρότητα φέρνει ακρότητα, ακόμη και στις πιο ήρεμες ψυχές, αν ξεπεραστεί κάθε όριο υπομονής, ανοχής και αντοχής νεύρων.
Το τελευταίο συμβάν άγριας ληστείας σε βάρος τριών υπαλλήλων απορριμματοφόρου του Δήμου, στον δρόμο για την προγραμματισμένη υπηρεσία καθαρισμού στην Νέα Ζωή, αλλά και άλλα αρκετά συμβάντα κλοπών και ληστειών με ακραία βία, έχουν ξεσηκώσει και τις πέτρες στον Ασπρόπυργο.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα ήταν αλλαγή πλεύσης και έναρξη αλυσιδωτών κινητοποιήσεων, να ξεσηκωθεί ο λαός και μαζί με τους φορείς να αντιδράσει.
Χθες έγινε η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συμβολικό κλείσιμο της Νέας Εθνικής Οδού, με στόχο να ανοίξει επιτέλους τα «αφτιά» του το «Κράτος των Αθηνών» και να αποφασίσει μέτρα πραγματικά, ουσιαστικά και αποτελεσματικά, για να δώσει τέλος στην απέραντη τρομοκρατία και βία που ασκείται στους κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής του Ασπροπύργου.
Γιατί όταν φοβάται κάποιος να κυκλοφορήσει ελεύθερα, κλείνεται μέσα στο σπίτι μόλις νυχτώσει και η ύπαρξη κλίματος τρόμου και φόβου, δεν συνιστούν μια υγιή δημοκρατία, αντίθετη μια βαθιά νοσούσα δημοκρατία και Πολιτεία.
Αναφέρει ο Δήμος Ασπροπύργου:

«ΑΜΕΣΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ
ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Έκλεισαν τη Νέα Εθνική
Οδό Αθηνών – Κορίνθου
οι Ασπροπύργιοι
•ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ
•ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
•ΟΧΙ ΣΤΗΝ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Με αφορμή την εγκληματική ενέργεια εις βάρος τριών υπαλλήλων του Δήμου Ασπροπύργου που επέβαιναν σε απορριμματοφόρο σε υπηρεσία (που έγινε την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στην Νέα Ζωή) και σε εφαρμογή του Ψηφίσματος που εκδόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία έναντι των ΛΟΚ στην Παραλία Ασπροπύργου.
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαος Μελετίου δήλωσε τα ακόλουθα:
«Η συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη μας, αναφορικά με την εγκληματικότητα, την παραβατικότητα και γενικά την ασφάλεια του πολίτη πρέπει να σταματήσει.
Ειδικά μετά το θλιβερό γεγονός που συνέβη στο προσωπικό του Δήμου, εν ώρα εργασίας το ποτήρι ξεχείλισε!
Η καθημερινή συμπεριφορά της συγκεκριμένης ομάδας, της χαρακτηριζόμενης κατά τα άλλα ευαίσθητης, της οποίας εμείς υφιστάμεθα το ρατσισμό, ενώ λένε εμάς ρατσιστές, συνεχίζει να δρα στην περιοχή μας πάνω από 20 χρόνια! Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαπιστώσει εντεινόμενη προσπάθεια της Αστυνομίας να λύσει το πρόβλημα, το οποίο όμως παραμένει άλυτο.
Αποφασίσαμε λοιπόν, η Δημοτική Αρχή και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ξεκινήσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις, διότι η προσπάθεια του πολιτισμένου πολιτικού λόγου, του εγγράφου ή της δια ζώσης σύσκεψης, συζήτησης με τους αρμόδιους δεν έχει φέρει αποτελέσματα.
Βεβαίως, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους παρόντες, αλλά αφορά όλον τον Ασπρόπυργο και εδώ θα έπρεπε να είμαστε μαζεμένοι χιλιάδες πολίτες. Ευελπιστώ, αν δεν εισακουστούμε και τώρα, να συνεχίσουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ελπίζω τελικά, να καταλάβει η Πολιτεία ότι ο Ασπρόπυργος είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι της Πατρίδας, ένα κομμάτι που δίνει τα μέγιστα στην Εθνική Οικονομία και δεν επιτρέπεται σήμερα, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να φοβούνται να πάνε στη δουλειά τους». Μετά τις δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, παρότρυνε τους παραβρισκόμενους, Δημοτική Αρχή, εργαζόμενους του Δήμου, Φορείς και Συλλόγους καθώς και Δημότες του Ασπρόπυργου, να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας, κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου.
Μετά το τέλος της πορείας, ο κ. Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρόντες, τόνισε ότι, αυτή η ενέργεια ήταν η πρώτη από όλες αυτές που θα ακολουθήσουν, μέχρι να εισακουστούν τα αιτήματά μας από τους Φορείς της πολιτείας», αναφέρει ο Δήμος Ασπροπύργου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου με ομόφωνη απόφαση του, υιοθέτησε την πρόταση του Δημάρχου κ. Νικόλαου Μελετίου, και εξέδωσε το κάτωθι ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια της 15ης Οκτωβρίου 2018, κατά υπαλλήλων του Δήμου και ζητούμε:
1) Άμεσα, συνάντηση – σύσκεψη διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας του Δήμου και των Παραγωγικών Φορέων με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και όλους τους Αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας.
2) Να ενισχυθούν οι περιπολίες των αστυνομικών οργάνων, της ΔΙΑΣ, του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας, όλο το 24ωρο και ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές, μεταμεσονύχτιες και τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν οργιάζουν οι παράνομοι σε πολλές περιοχές του Ασπρόπυργου.
3)Να υπάρχει καθημερινή παρουσία της ΟΠΚΕ.
4)Να πάψει η περιοχή του Ασπρόπυργου να αποτελεί «νησίδα» μη εφαρμογής του Νόμου ή επιλεκτικής εφαρμογής του.
5)Να υπάρχει ίση μεταχείριση των πολιτών από τα Δικαστήρια.
….(αναφέρεται η απόφαση για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε)…
Το παραπάνω Ψήφισμα θα κοινοποιηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στην Υπουργό Δημόσιας Τάξης, στους Αρχηγούς των Κομμάτων, σε όλους τους Βουλευτές, στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Υποστράτηγο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στον Ταξίαρχο Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, στο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ασπροπύργου και στο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ασφάλειας Ασπροπύργου.
Να ενημερωθούν με κάθε πρόσφορο μέσο οι πολίτες του Ασπρόπυργου».