E-Megara-GR
Uncategorized

ΚAΘΑΡΗ ΜΕΓΑΡΙΔΑ:ΉΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΚΑ

«Καθαρή Μεγαρίδα». Ένας διαδικτυακός τόπος στο χώρο κοινωνικής δικτύωσης, διαφορετικός από τα ανώνυμα προφίλ, αλλά και από πρόσωπα που «κρύβονται» αλλά έχουν το θράσος να κρίνουν δίχως να έχουν δικαίωμα να κριθούν. Σήμερα στην ΑΙΧΜΗ οι διαχειριστές της «Καθαρής Μεγαρίδας» κ.κ. Δανιήλ Κουτουλίδης και Μελέτης Ρήγας εξηγούν τους λόγους που τους ώθησαν να προχωρήσουν στην δημιουργία της σελίδας.

«Καθαρή Μεγαρίδα»: Αγαπητοί κ.κ. Κουτουλίδη και Ρήγα, τι σας ώθησε να προχωρήσετε στην δημιουργία σελίδας στο facebook;

Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική και στην τοπική κοινωνία επιβάλλει την αφύπνιση των πολιτών με κάθε τρόπο. Με χρονικό σημείο αναφοράς τα τελευταία δέκα χρόνια τα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν φρόντισαν να εκσυγχρονίσουν την δημοσιοποίηση των απόψεων μιας κοινωνίας που βράζει. Ο τοπικός τύπος λειτουργεί άψογα και πρεπει να υπαρχει ως εχει αλλα δημιουργείται εκ των πραγμάτων ένα κενό.
Η «Καθαρή Μεγαρίδα» θελει να καλύψει αυτό το κενό. Να αποτελέσει ένα αξιόπιστο σημείο του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικού δικτύωσης, του Facebook, όπου όλοι, μακριά από κόμματα και χρώματα, θα εκφράζουν σε καθημερινή βάση την άποψη τους ελεύθερα, με ταυτόχρονη δυνατότητα δημοσιοποίησης του «στραβού» που βλέπουν και δεν θέλουν ή δεν αντέχουν να αποσιωπήσουν.

Στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες δημιουργίας σελίδων στο facebook όπου οι διαχειριστές τους ενώ «κρύβονται», εντούτοις ασκούν κριτική σε αιρετούς η οποία πολλές φορές αγγίζει τα όρια της λάσπης. Έχοντας το θάρρος να δημοσιοποιήσετε τα ονόματά σας, πως κρίνετε γενικότερα τα ανώνυμα προφίλ;

Κατά αρχήν καταδικάζουμε την ανωνυμία σε οποιοδήποτε χώρο. Οι καθαροί άνθρωποι δεν εχουν να φοβηθούν το παραμικρό και δεν έχουν λόγους να κρύβονται πίσω από μάσκες. Από την πρώτη στιγμή η σελίδα μας είναι επώνυμη, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ανάληψη ευθύνης για ότι αναρτάται. Η κριτική προς τους αιρετούς για εμάς είναι όχι απαραίτητη αλλά υποχρεωτική. Και η καλύτερη κριτική είναι αυτή που γίνεται χωρις προσωπεία, χωρις εμπάθειες και με σεβασμό στους θεσμούς. Και φυσικά με επίκεντρο την βελτίωση της καθημερινότητας μας και της ποιότητας ζωής μας.

Εκλογές πλησιάζουν. Πιστεύετε πως θα δούμε να ξεφυτρώνουν και άλλα fake προφίλ; Θεωρείτε πως αυτά μπορούν να ωφελήσουν κυρίως άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με τα δημοτικά δρώμενα;

Δεν μπορεί να υπάρξει ωφέλεια από μια fake κατάσταση! Άλλωστε ο σοφός λαός λεει και επιβεβαιώνεται ότι το ψέμα εχει κοντά ποδια. Εκτος του ότι η κοινωνία μας σε μεγάλο βαθμό εχει αποκτήσει πλέον διαδικτυακή παιδεία, τα προφίλς αυτά ξεχωρίζουν γρήγορα και απομονώνονται από τους υπόλοιπους υγιείς χρήστες. Όταν έχεις αποδεχτεί ένα ψεύτικο προφίλ είναι σαν να έχεις βάλει στο σπίτι σου έναν άγνωστο και μάλιστα να σου φυλάει το ανήλικο παιδί σου. Όπως κλειδώνουμε το σπίτι μας σε κάθε τι άγνωστο έτσι πρέπει να κλειδώνουμε και τη ζωή μας στο διαδίκτυο. Και αυτό πρεπει να το λάβουν υπόψη τους κυρίως οι γονείς για τα παιδιά τους.
Όποτε στο ερώτημα σας αν όσοι ασχοληθούν με τα δημοτικά δρώμενα ωφεληθούν από τις… fake καταστάσεις, σας απαντούμε ότι όχι απλά δεν θα ωφεληθούν, αλλά αυτά θα τα βρουν εναντίον τους. Αρκεί εμείς οι υγιείς να πράξουμε τα δέοντα, δηλαδή να τους αντιληφθούμε αμέσως και να τους απομονώσουμε.

Κύριε Κουτουλίδη, καταθέσατε επιστολές στον Τύπο σχετικά με το ατυχές περιστατικό μετά τα εγκαίνια της «Μεγάρων Γη» με πρωταγωνιστή αντιδήμαρχο. Το θέμα τέθηκε από την αντιπολίτευση και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας κάλυψαν οι διευκρινήσεις που δόθηκαν από τον κ. Δήμαρχο;

Ο δήμαρχος προσπάθησε να στρίψει δια του αρραβώνος και δυστυχώς απογοήτευσε. Αντι να καλυφθούν οι δημότες από τις απαντήσεις του δημάρχου καλύφθηκε πλήρως ο αντιδήμαρχος, ο οποίος να σημειώσουμε ότι δεν έλαβε καν τον λόγο σε εκείνη την περιβόητη συνεδρίαση παρόλο που αναφέρθηκε το όνομα του. Δυστυχώς για την δημοτική αρχή υπήρξαν μάρτυρες του περιστατικού που είδαν να εκτυλίσσονται εικόνες πρωτόγνωρες με κύριο πρωταγωνιστή εκπρόσωπο ενός κορυφαίου θεσμού του δήμου μας. Και όλα αυτά στην κορυφαία εκδήλωση της περιοχής μας όπου η προσέλευση μετριέται σε χιλιάδες ανθρώπων από διάφορες σημεία της χώρας.
Αυτό που με ενόχλησε ιδιαίτερα είναι η ερμηνεία του επεισοδίου από μερίδα του κόσμου ως απλή αντιπαράθεση μεταξύ πολιτών και οικογενειών και όχι ως απαράδεκτη επίθεση ενός εκπροσώπου θεσμου ενάντια σε έναν άλλον εκπρόσωπο θεσμικού φορέα της περιοχής μας. Για αυτό και χρειάστηκε η δημοσιοποίηση δεύτερης διευκρινιστικής επιστολής από πλευράς μου. Πάντως έμεινα έκπληκτος από δυο πράγματα. Από την ταχύτητα διάδοσης της στρεβλωμένης είδησης και από την μη επίσημη δημόσια τοποθέτηση του αντιδημάρχου. Ελπίζω αυτό το γεγονός να είναι το τελευταίο που λαμβάνει χώρα αλλά και να πάψουν να υπάρχουν άνθρωποι που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

Στην «Καθαρή Μεγαρίδα», είδαμε να ασχολείστε με τα δημοτικά οχήματα. Με το seat που κινείται μόνιμα ο κ. Δήμαρχος, αλλά και με τζιπάκι που κινείται αντιδήμαρχος. Εκφράζετε τα πάντα παραθέτοντας και την σχετική νομοθεσία. Θα δούμε και άλλα που θα αφορούν μόνο την διοίκηση; Μήπως τελικά είστε καθαρά αντιπολιτευόμενοι;

Η αντιπολίτευση όπως και η πολιτική είναι δυο έννοιες παρεξηγημένες. Σημασία έχει η πρόθεση και όχι η προδιάθεση. Αν η πρόθεση είναι ανιδιοτελής τότε ο ο σκοπός είναι αγιάσμενος από τα μέσα. Η «Καθαρή Μεγαρίδα» είναι ένας χώρος που ήρθε για να μείνει όσο οι πολίτες θα την στηρίζουν. Όμως υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν τα προβλήματα στον τόπο μας; Να εξαφανιστούν οι παθογένειες της τοπικής αυτοδιοίκησης; Να πάψει η κεντρική διοίκηση να μας βλέπει σαν πολίτες β κατηγορίας και την περιοχή μας σαν σκουπιδότοπο ή σαν ενεργειακή αποθήκη; Επειδή οι απαντήσεις είναι προφανώς «όχι» μάλλον θα έχουμε μακροημέρευση. Είτε αυτό αρέσει είτε όχι! Και αν μια ημέρα πάψει να υπάρχει Facebook εμείς θα είμαστε εδώ με οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο μέσο για να επιβραβεύουμε και να καταδικάζουμε δίνοντας παράλληλα βήμα στον επώνυμο πολίτη που θέλει το καλό του τόπου του.

Κλείνοντας, πείτε μας εάν ο ρόλος της «Καθαρής Μεγαρίδας» θα είναι μόνο στο να αναδεικνύει τα «κακά», ή επειδή και οι δυο σας (Κουτουλίδης και Ρήγας) έχετε μακρά θητεία στον εθελοντισμό θα προχωρήσετε και σε άλλες κοινωνικές δράσεις;

Ο εθελοντισμός είναι αυτό που μας ενώνει. Η παρουσία μας σε κοινωνικές δράσεις υπερκαλύπτεται με τους ρόλους και τις θέσεις που κατέχουμε στις δυο εθελοντικές ομάδες, Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων «ΚΟΥΡΟΣ» και ΟΕΜ. Δεν απορρίπτουμε οτιδήποτε καινοτόμο (γιατί αν συνδυαστεί η κοινωνική δράση με μια σελίδα στο Facebook περί καινοτομίας θα πρόκειται) αλλά μην ξεχνάτε ότι εκτός από διαχειριστές της «Καθαρής Μεγαρίδας» και εθελοντές είμαστε επίσης οικογενειάρχες και επαγγελματίες! Δυστυχώς για εμάς η μέρα εχει μόνο 24 ώρες…
Οσο για την ανάδειξη των κακών που αναφέρεται σας απαντούμε ότι και σε προηγούμενη ερώτηση σας. Ήρθαμε για να επιβραβεύσουμε τα καλά και να καταδικάσουμε τα κακά δίνοντας παράλληλα βήμα στον πολίτη σε καθημερινή βάση. Και γιατί όχι να προτείνουμε λύσεις όταν και όπου χρειάζεται. Η «Καθαρή Μεγαριδα» έχει από όλα και ήρθε για να μείνει και να προσφέρει ανιδιοτελώς. Πάντα με τη στήριξη του απλού κόσμου που είναι γεμάτος από αγάπη και καλοσύνη.

πηγη aixminews.gr