E-Megara-GR
Uncategorized

Εποικοδομητική και επίκαιρη ήταν η εκδήλωση του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για την προστασία από φυσικές καταστροφές.

Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας θέλοντας να προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και την πρόληψη των επιπτώσεων από έντονα καιρικά φαινόμενα διοργάνωσε μία επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στο Νέο Πνευματικό Κέντρο Μάνδρας. Η εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών κ. Μ. Παπακωνσταντή και Αν. Δούκα και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ελευσίνας.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Επιπυραγός κ. Αθανάσιος Μπέσιος ενώ σημαντική στην ενημερωτική ομιλία ήταν και η συμβολή του κ. Γιάννη Λιβαδάρου Προϊστάμενου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας. Οι δύο ομιλητές έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για μικρούς και μεγάλους που αφορούσαν στην αντίδρασή τους στην περίπτωση φυσικών καταστροφών ή στην εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων ώστε να διαφυλαχθεί πρωτίστως η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια των πολιτών.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκομένων, καθώς ήταν πολλές οι απορίες που εκφράστηκαν, με κυριότερη εκείνη που αφορούσε στην κατάρτιση και στην οργάνωση σχεδίων πιθανής ανάγκης διαφυγής ιδιαίτερα από τις σχολικές μονάδες. Η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη απαντώντας στις ερωτήσεις των εκπαιδευτικών και των γονέων τόνισε πως κάθε πιθανό σχέδιο είναι μοναδικό, πρέπει να είναι εξειδικευμένο για την ανάγκες του κάθε σχολείου και επιστημονικά μελετημένο. Για το λόγο αυτό υπογράμμισε πως από την πλευρά του Δήμου και μέσω της λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών, είναι αποφασισμένη να χρηματοδοτήσει, ως Δημοτική Αρχή, τέτοιες μελέτες και σχέδια που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Στη συνέχεια πρότεινε στις σχολικές κοινότητες να αναζητήσουν τους ειδικούς επιστήμονες, φορείς και υπηρεσίες προκειμένου να καταρτίσουν τέτοια ξεχωριστά σχέδια για την κάθε περίπτωση σχολείου και να συνεργαστούν με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Η κ. Κριεκούκη απευθυνόμενη προς όλους τους παρευρισκομένους υπογράμμισε την ανάγκη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ όλων των δημοτών, των φορέων και των υπηρεσιών καθώς όπως ανέφερε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας είναι, λόγω της γεωμορφίας και των χαρακτηριστικών του ένας ευάλωτος στις φυσικές καταστροφές Δήμος.

Στην εκδήλωση εκτός από τη Δήμαρχο Γιάννα Κριεκούκη, τον Επιπυραγό κ. Αθανάσιο Μπέσιο και τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής, κ. Γιάννη Λιβαδάρο παραβρέθηκαν, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μάνδρας, κ. Δημήτρης Μπατσαράς, η Πρόεδρος του ΔΣ, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας, η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠ, ο Πρόεδρος του ΤΑ, κ. Νίκος Παχής, δημοτικοί σύμβουλοι. Εκ μέρους του κ. Βαμβακερού Διευθυντή Βθμιας Εκπαίδευσης παραβρέθηκε ο κ. Μαυράκης, εκ μέρους του τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ΕΛΠΕ η κ. Δημητροπούλου, οι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων του Λυκείου Μάνδρας, κ. Αιμιλία Μαρούγκα, του Γυμνασίου Μάνδρας, κ. Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου, του Γυμνασίου Ερυθρών κ. Μαρία Κριεκούκη, του 2ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Παναγιώτα Ρεντούμη, του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Κωνσταντίνος Σαλαμούρας, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων του Λυκείου κ. Ελένη Μάλλιου, του Γυμνασίου κ. Γιάννης Πέππας, του 2ου ΔΣ κ. Μαρία Αδάμ, του 5ου ΔΣ κ. Θεόδωρος Τζαρτζούλης, οι Πρόεδροι των Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων κ.κ Σωτήρης Διολέτης, Νίκος Καριώτης, Περικλής Μιχαλιτσιάνος, Γιώργος Μακρόπουλος, Νίκος Γεωργαγγέλης, Λίνα Βασδέκη και εκπρόσωποι των Εθελοντών Θριασίου Πεδίου.