E-Megara-GR
Uncategorized

Δήμος Μεγαρέων: Ανεξέλεγκτη χωματερή 20 στρεμμάτων

Την ύπαρξη χωματερής έκτασής 20 στρεμμάτων στη θέση Ρέμα Γιώργη, στην περιοχή Βλυχάδα, αποκάλυψε ο Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαρέων, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Τώρα» Γιώργος Μπερδελής κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση της 7ης Αυγούστου 2018.

Ο κ. Μπερδελής παρουσίασε σειρά φωτογραφιών, οι οποίες δεν δέχονται αμφισβήτηση, όπου στην εν λόγω περιοχή έχουν εναποτεθεί μεγάλες ποσότητες από μπαζοσκούπιδα.

Οι ποσότητες, σύμφωνα με την εκτίμηση του εν λόγω Δημοτικού Συμβούλου μαρτυρούν ότι μεγάλος αριθμός φορτηγών έχει ξεφορτώσει στο σημείο αυτό. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο κ. Μπερδελής κατέθεσε την προσωπική του μαρτυρία ότι ένα από τα φορτηγά ανήκε στον Δήμο Μεγαρέων. Σε ερώτηση που έκανε στον οδηγό, αυτός απάντησε ότι εκτελούσε εντολές. Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι από την Διοίκηση του Δήμου τελούσαν εν γνώσει.

Κατά τη διάρκεια της αναφοράς στο θέμα, ζητήθηκαν από τον κ. Μπερδελή οι παραιτήσεις των Αντιδημάρχων Φυλακτού και Κοσμόπουλου δεδομένου ότι και οι δύο δήλωσαν άγνοια για την ύπαρξη της χωματερής. Το γεγονός προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις εκ μέρους μέλους της συμπολίτευσης.

Στη συνέχεια, και με αφορμή την άγνοια των Αντιδημάρχων, ο κ. Μπερδελής ζήτησε από τον Δήμαρχο να συστήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση.

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, του υπενθύμισε ότι την ημέρα που η Νέα Πέραμος επλήγη από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, από το ρέμα «Γιώργη» κατέβηκαν και εισχώρησαν στην πόλη τεράστιες ποσότητες νερού, ζητώντας από τον Δήμαρχο ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο συγκεκριμένο ρέμα.

πηγη megaraorg.gr