E-Megara-GR
Uncategorized

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ: ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΕΡΟΥΣ ΓΕΜΙΣΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ ΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ ΚΟΠΡΙΑ

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ειδοποιηθήκαμε από συμπολίτες μας πως στο δρόμο του Αλεποχωρίου από φορτηγό που μετέφερε κοπριά, «έφυγε» ένα μεγάλο μέρος του φορτίου με αποτέλεσμα ο δρόμος να γεμίσει με μη επεξεργασμένη κοπριά.
Αυτόπτες μάρτυρες αλλά και διερχόμενοι οδηγοί που εκείνη την ώρα πήγαιναν προς το Αλεποχώρι για το μπάνιο τους, μας έδωσαν τα στοιχεία του φορτηγού. Μάλιστα και απ’ ότι έγινε γνωστό, υπήρξε επώνυμη καταγγελία και στο Α.Τ. Μεγάρων το οποίο με την σειρά του ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων που παρενέβη για να καθαρίσει το δρόμο.
Το φορτηγό μάρκας ΜΑΝ (!)χρώματος μπλε, – το οποίο σύμφωνα με έρευνα που κάναμε με την αρωγή των αστυνομικών – είναι ιδιοκτησίας συμπολίτισσας μας η οποία έχει αναλάβει για λογαριασμό του Δήμου την μεταφορά κοπριάς από τις πτηνοτροφικές μονάδες στο εργοστάσιο της MEΓΑ ΕΚΟ.

Προκύπτουν πολλά ερωτήματα…

Πλέον και με βάση το εν λόγω συμβάν για το οποίο – αν και δεν ευθύνεται ο Δήμος εντούτοις μπορεί και να εκτίθεται– , προκύπτουν αρκετά και σημαντικά ερωτήματα:

1. Αφού το ωράριο λειτουργίας της ΜΕΓΑ ΕΚΟ για παραλαβή κοπριάς είναι από Δευτέρα – Παρασκευή από τις 8:30 π.μ. έως και τις 4:00 μ.μ., που άραγε μετέφερε το συγκεκριμένο φορτηγό την μη επεξεργασμένη κοπριά το μεσημέρι του Σαββάτου;

2. Αν αναλογιστούμε πως εκ του νόμου δεν επιτρέπεται η ρίψη της μη επεξεργασμένης κοπριάς σε περιβόλια – και με το εργοστάσιο της ΜΕΓΑ ΕΚΟ να είναι κλειστό βάσει ωραρίου – μας γεννάται το ερώτημα της μη τήρησης της νομιμότητας, αφού εκ του νόμου τα πρόστιμα είναι υψηλά;

3. Με τίνος την ανοχή γίνονται όλα αυτά και γιατί κανείς αιρετός ή υπηρεσία μέχρι σήμερα δεν τολμά να αγγίξει το συγκεκριμένο επιχειρηματία;

4. Γνωρίζει άραγε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Π.Ε. Δυτικής Αττικής την κατάσταση αυτή και γιατί δεν παρεμβαίνει μέσω του ελεγκτικού της μηχανισμού;

5. Μήπως οι αιρετοί μας με την … ανοχή τους προς το συγκεκριμένο επιχειρηματία συγκαλύπτουν καταστάσεις, γνωρίζοντας αλλά μη παρεμβαίνοντας;

Μένουμε ιδιαίτερα στο τελευταίο ερώτημα, και αυτό διότι μας προξενεί εντύπωση που δεν έχει αντιδράσει ο δήμος.
Γιατί με βάση το ρεπορτάζ (αλλά και τις μαρτυρίες ανθρώπων που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις), οι ενέργειες από την πλευρά του επιχειρηματία της μεταφοράς της μη επεξεργασμένης κοπριάς τα Σαββατοκύριακα είναι επαναλαμβανόμενες και έχουν τεθεί – ως καταγγελίες – εις γνώση του αντιδημάρχου καθαριότητας.
Είναι λοιπόν απορίας άξιον γιατί ο κ. Φυλακτός δεν έχει μέχρι σήμερα προβεί σε κάποια ενέργεια ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια συμβάντα, που αφενός μεν μας εκθέτουν ως δήμο, αφετέρου δε δημιουργούν συνθήκες επικίνδυνες για την δημόσια υγεία.
Θεωρούμε αδιανόητο να εκτίθεται ανεπανόρθωτα η διοίκηση του δήμου ακόμη και στον ξένο κόσμο που ενώ πηγαίνει προς το Αλεποχώρι για να απολαύσει το μπάνιο του, αναγκάζεται να οσφραίνεται την δυσοσμία από την κοπριά των πτηνοτροφείων επειδή … «βολτάρει» με τα φορτηγά του στα περιβόλια τα Σαββατοκύριακα ο γνωστός – άγνωστος μεταφορέας!
Ντροπή … αίσχος, αλλά και μεγάλη … δυσοσμία!

Σημείωση: Για όσους ίσως ενοχληθούν από το δημοσίευμά μας, διευκρινίζουμε ότι όλα τα στοιχεία του φορτηγού ΜΑΝ που μπορεί να το πεις και… αλλιώς(!), τα έχουμε στην διάθεσή μας!

πηγη ΑΙΧΜΗ ΜΕΓΑΡΩΝ -aixminews.gr