E-Megara-GR
Uncategorized

49 ειδικοί επιστήμονες αρμόδιοι σε θέματα Ρομά επισκέφθηκαν Βλυχό και Δημαρχείο

Επιτόπια επίσκεψη στο Βλυχό, πραγματοποίησαν πριν μια περίπου ώρα εκπρόσωποι που ασχολούνται με θέματα που αφορούν τους Ρομά.
Πρόκειται για ερευνητές και ειδικούς επιστήμονες από 49 χώρες, οι οποίοι συνοδευόμενοι από την αρμόδια αντιδήμαρχο Ελ. Ρήγα, αλλά και εκπροσώπους του τοπικού συλλόγου των Ρομά, βρέθηκαν στον καταυλισμό καταγράφοντας τα προβλήματα.

Οι ξένοι επισκέπτες πήραν συνάμα και μια εικόνα από τις συνθήκες διαβίωσης των αθιγγάνων στο Βλυχό, ενώ έχοντας επαφή και με υπηρεσιακούς παράγοντες του κέντρου κοινότητας Ρομά, έγιναν γνώστες των ενεργειών που γίνονται για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.
Μετά την επίσκεψη στο Βλυχό, βρέθηκαν στο Δημαρχείο Μεγάρων, όπου τους υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα ο Δήμαρχος κ. Γρ. Σταμούλης.

Στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος αφού γνωστοποίησε ότι η πόλη των Μεγάρων είναι από τις πλέον ιστορικές πόλεις της Ελλάδας τόνισε ότι η διοίκηση του Δήμου οδεύει προς την αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος παραδεχόμενος ότι οι σχέσεις μεταξύ των Ρομά και των μη Ρομά δεν είναι οι καλύτερες κάνοντας γνωστό πως υπάρχουν συχνές εντάσεις.

Ο κ. Σταμούλης έκλεισε την τοποθέτησή του επισημαίνοντας ότι η άμβλυνση των σχέσεων από κάθε πλευρά θα είναι προς όφελος όλων. Ακολούθως παρενέβη η αντιδήμαρχος Ελ. Ρήγα η οποία προχώρησε σε μια ιστορική, γεωγραφική και δημογραφική αναφορά των Μεγάρων, ενημερώνοντας σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Δήμο (κέντρο κοινότητας Ρομά, επιδότηση ενοικίου, δημιουργία υποδομών στο Βλυχό) ώστε η Ρομά να ενταχθούν ομαλά στην τοπική κοινωνία.

Στην παρουσίαση έγιναν επίσης γνωστοί οι σκοποί του κέντρου κοινότητας, ενώ εξηγήσεις για τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις στο Βλυχό, έκανε εκπρόσωπος της τεχνικής επιτροπής υποστήριξης της γραμματείας για την ένταξη των Ρομά.

πηγη ΑΙΧΜΗ ΜΕΓΑΡΩΝ