E-Megara-GR
Uncategorized

Γ. ΜΠΕΡΔΕΛΗΣ: ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ

Αρκετά ήταν τα προημερησίας θέματα που τέθηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 7 Μαΐου.
Αρχικά το λόγο πήρε ο Γ. Μπερδελής ο οποίος στάθηκε στο κόστος επισκευών των μηχανημάτων του δήμου που εργάστηκαν για να αποκαταστήσουν προβλήματα κατά την διάρκεια της μεγάλης πλημμύρας. Ο κ. Μπερδελής θύμισε πως όταν είχε έρθει προς συζήτηση το θέμα της επιχορήγησης των 400.000 ευρώ, η διοίκηση είχε κάνει έναν προϋπολογισμό περίπου 96.000 ευρώ για την αποκατάσταση βλαβών στα μηχανήματα.
«Μου προξένησε το ενδιαφέρον και είπα πώς είναι δυνατόν όλα τα μηχανήματα μέσα σε λίγες μέρες να πάθουν ζημιά. Και πώς είναι δυνατόν το 1/4 των χρημάτων να πάνε για τις επισκευές των μηχανημάτων. Τότε ο δήμαρχος μου είχε απαντήσει πως γίνεται ένας προϋπολογισμός όπου κανείς δεν ξέρει πόσο θα κοστίσουν οι επισκευές. Ρίχνοντας σήμερα μια ματιά στην «Διαύγεια», διαπίστωσα ότι το σύνολο των ενταλμάτων είναι περίπου 96.000 ευρώ. Οπότε το ερώτημα μου είναι το εξής.Είστε μάγος κύριε δήμαρχε και προβλέψατε με τόση μεγάλη ακρίβεια τις ζημιές των μηχανημάτων ή απλά βρήκατε την ευκαιρία ώστε με χρήματα που έπρεπε να πάνε στους πλημμυροπαθείς, πληρώθηκαν ενδεχομένως χρόνιες ζημιές μηχανημάτων;».

Η ΔΕΜ ενδιαφέρει άμεσα την πόλη των Μεγάρων

Το δεύτερο ερώτημα που έθεσε ο κ. Μπερδελής αφορούσε την ΔΕΜ. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης θύμισε πως η ΔΕΜ είναι μια επιχείρηση του δήμου που έχει δοθεί στο κ. Πολυχρονόπουλο, τονίζοντας όμως πως δεν παύει η λειτουργία της να ενδιαφέρει άμεσα την πόλη των Μεγάρων, αφού έχει να κάνει και με την μεταφορά της «λάσπης» των πτηνοτροφείων στην επιχείρηση. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης ανέφερε πως πριν δυόμισι χρόνια είχε κάνει εγγράφως αίτηση στην διοίκηση ώστε το θέμα να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο.
Λαμβάνοντας απάντηση από τον δήμαρχο πως αυτό θα γίνει εν ευθέτω χρόνο.
Αν σήμερα που απαντήσετε ξανά με τον ίδιο τρόπο, προσβάλλετε το δημοτικό συμβούλιο, προσβάλλετε την αντιπολίτευση, αλλά κυρίως δεν φέρνετε προς συζήτηση ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό για να ειπωθούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε να έχουν γνώση όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

«Φέρτε μου τα τιμολόγια αγοράς του ιατρικού οξυγόνου»

Το τρίτο θέμα που τέθηκε από τον κ. Μπερδελή αφορούσε την πολιτική αντιπαράθεση που είχε με τον κ. Καράμπελα σχετικά με την έλλειψη οξυγόνου στο δημοτικό ασθενοφόρο.
«Εδώ βλέπω ότι υπάρχει ομερτά μεταξύ των γιατρών και κυρίως μεταξύ των γιατρών που ήταν την συγκεκριμένη στιγμή πάνω από τον ασθενή, οι οποίοι δεν βγαίνουν να πουν δημόσια αυτά που μου είπαν εμένα ιδιωτικά. Και επειδή εγώ στην ζωή μου δεν έχω μάθει τουλάχιστον τέτοια ευαίσθητα θέματα να τα εκμεταλλεύομαι πολιτικά, αφού θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι μας πως η ανθρώπινη ζωή ενδιαφέρει τόσο εσάς σαν γιατρούς όσο και εμάς ως ανθρώπους. Θα ήθελα να παρακαλέσω λοιπόν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να μου φέρετε μερικά από τα τιμολόγια του προηγούμενου αλλά και αυτού του έτους που αφορά την αγορά ιατρικού οξυγόνου. »

Οι απαντήσεις του δημάρχου

Απαντώντας στον κ. Μπερδελή ο δήμαρχος ανέφερε πως ο κ. Μπερδελής συγχέει τα χρήματα που δικαιούνται οι πλημμυροπαθείς (αυτοί δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ), με τα χρήματα των επισκευών. Ο κ. Σταμούλης τόνισε πως τα χρήματα που έχουν προϋπολογιστεί για τις επισκευές δεν αφαιρούνται από κάποιον άλλον και ιδιαίτερα από τους πλημμυροπαθείς. «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ό,τι δικαιούται ο καθένας θα το πάει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Για το θέμα της ΔΕΜ ο δήμαρχος απάντησε πως ο κ. Μπερδελής με την εμπειρία που έχει γνωρίζει πώς πρέπει να μπει ένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η διοίκηση καθορίζει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως λέει ο νόμος, όπως λένε οι κανονισμοί. Αν νομίζετε κύριε Μπερδελή πως έχει προτεραιότητα κάποιο θέμα το οποίο εμείς δεν το έχουμε σε προτεραιότητα, έχετε την δυνατότητα και εσείς να βάλετε θέματα στο δημοτικό συμβούλιο».
Όσον αφορά την έλλειψη οξυγόνου στο δημοτικό ασθενοφόρο, ο κ. Σταμούλης απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Μπερδελή τόνισε πως ο καθένας λέει αυτό που ξέρει, αυτό που πιστεύει και όχι αυτό που βολεύει εσάς.

πηγη ΑΙΧΜΗ ΜΕΓΑΡΩΝ