E-Megara-GR
Uncategorized

Σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση στα Μεγαρα

Σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση για απάτες μέσω διαδικτύου
• Πάνω από 250 απάτες με θύματα ανυποψίαστους πολίτες
• Όφελος πάνω από 1.500.000 ευρώ για την εγκληματική οργάνωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση ταυτόχρονα σε 3 νομούς (Αττικής, Κορινθίας, Αργολίδας) με την συμμετοχή αστυνομικών του Τ.Α. Μεγάρων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πάνω από 25 άτομα, τα οποία κατηγορούνται πως ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διενεργούσε μεθοδευμένες απάτες μέσω διαδικτύου. Συγκεκριμένα τα μέλη της οργάνωσης «ψάρευαν» τα θύματα τους μέσω διαδικτυακών σελίδων πώλησης αυτοκινήτων και τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Μέσα στις μεθόδους τους ήταν η παράσταση πλαστών εμβασμάτων μέσω τραπεζικών οργανισμών προκειμένου να πείσουν τα θύματα τους να τους καταβάλλουν το αντίτιμο για την αγορά του αυτοκινήτου.

Έχουν αποκομίσει όφελος 1.500.000 ευρώ

Υπολογίζεται ότι από την εγκληματική δράση τους έχουν αποκομίσει χρηματικό όφελος 1.500.000 ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί του Τ.Α. Μεγάρων παρακολουθούσαν την υπόθεση περίπου ένα χρόνο χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς και παρακολούθηση τραπεζικών λογαριασμών των δραστών και κατάφεραν να συλλέξουν στοιχεία που αποδεικνύουν την τέλεση άνω των 250 απατών κατά τον παραπάνω τρόπο.

πηγη ΑΙΧΜΗ ΜΕΓΑΡΩΝ