E-Megara-GR
Uncategorized

Ενημέρωση για την απορριπτική απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για διερευνητικές γεωτρήσεις βωξίτη

Σε ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση που αφορούσε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις διερευνητικές γεωτρήσεις βωξίτη στα Γεράνεια προχώρησε σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος.
Παρουσία του επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» Γ. Μπερδελή, του προέδρου της επιτροπής αγώνα Γιαν. Μιχάλαρου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας αλλά και μελών της επιτροπής αγώνα, ο κ. Σταμούλης αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο που έφερε θετικό αποτέλεσμα για τον δήμο Μεγάρων.
Ο δήμαρχος Μεγαρέων υποστήριξε πως ο αγώνας που έδωσαν όλοι μαζί (δημοτικές παρατάξεις, φορείς, εκκλησία, μαθητές αλλά και πολίτες), απέδειξε πως όταν υπάρχει ενότητα μπορούν να επιτευχθούν πολλά.
Ο κ. Σταμούλης χαρακτήρισε τον αγώνα δύσκολο τονίζοντας πως αυτό οφείλονταν στο ότι η διοίκηση του δήμου αλλά και η επιτροπή αγώνα είχαν ως αντιπάλους της ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επισημαίνοντας ότι εξαρχής ο αντικειμενικός σκοπός ήταν να μην επιτραπούν ούτε οι διερευνητικές γεωτρήσεις.
Στο μονόλογο του ο κ. Σταμούλης αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο της διοίκησης αλλά και στις μεθοδευμένες κινήσεις που έγιναν εστιάζοντας την επιτυχία του αγώνα σε 7 σημεία. Α) στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, β) στη σύγκλιση φορέων και στην έκδοση ψηφίσματος, γ) στην σύγκλιση φορέων και στην δημιουργία επιτροπής αγώνα, δ) στις ενημερωτικές επαφές με φορείς, πολίτες αλλά και μαθητές ώστε όλοι να γίνουν σύμμαχοι του αγώνα, ε) στην μεγαλειώδη ανοιχτή συγκέντρωση όπου εστάλησαν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση ότι η τοπική κοινωνία ήταν αντίθετη σε μια τέτοια δραστηριότητα, στ) στην παρουσία των πολιτών αλλά και των φορέων στο περιφερειακό συμβούλιο όπως και στην απόφαση υπέρ της τοπικής κοινωνίας με ισχυρή πλειοψηφία από το περιφερειακό συμβούλιο και ζ) στην διαμαρτυρία – παρουσία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
Τα παραπάνω 7 σημεία ήταν αυτά που κατά τον δήμαρχο έγειραν την πλάστιγγα ώστε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σπ. Κοκκινάκης να αποφασίσει την απόρριψη του αιτήματος έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το έργο «Έρευνα κοιτασμάτων βωξίτη της ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟΝ ΑΜΕ».

Γ. Μπερδελής: Κοιμόσασταν και σας ξύπνησα

Η ενημερωτική συνάντηση εξελίχθηκε όπως προαναφέραμε σε μονόλογο δημάρχου αφού ο κ. Σταμούλης δεν επέτρεψε τόσο στον κ. Μπερδελή όσο και στον κ. Μιχάλαρο (πρόεδρο της επιτροπής αγώνα) να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας τόσο ο κ. Μπερδελής όσο και ο κ. Μιχάλαρος αποχώρησαν με τον πρώτο να καταγγέλλει πως πρόκειται τη συνήθη τακτική του δημάρχου να καρπώνεται ενέργειες για τις οποίες αγωνίστηκαν κάποιοι άλλοι.
«Κοιμόσασταν και σας ξύπνησα όταν δημοσιοποίησα στον Τύπο τις προθέσεις της εταιρείας για διερευνητικές γεωτρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερδελής, με τον κ. Σταμούλη να επιμένει πως η νίκη που ήρθε με την απόφαση του συντονιστή ανήκει σε όλους όσους αγωνίστηκαν.
Από την ενημερωτική συζήτηση αποχώρησε και το μέλος της ΛΑΕ Β. Πολυχρόνης, καταγγέλλοντας την διαδικασία και αφήνοντας αιχμές πως ο δήμαρχος καπέλωσε όλο τον αγώνα του Μεγαρικού λαού και της επιτροπής αγώνα, θέλοντας να καρπωθεί πολιτικά την επιτυχία.

πηγη ΑΙΧΜΗ ΜΕΓΑΡΩΝ