E-Megara-GR
Uncategorized

ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ;

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χαρισματικούς ομιλητές, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Πέραμο την Τετάρτη 14/3/2018. Το αντικείμενο της ομιλίας αρκετά επίκαιρο και καυστικό, θα  λέγαμε. Τα απομεινάρια των φονικών πλημμυρών είναι ακόμα νωπά στη Νέα Πέραμο και μια τέτοια εκδήλωση ήταν άκρως επιβεβλημένη.

Όμως τι αναπτύχθηκε στην ανάλυση των ειδικών επιστημόνων; Αναπτύχθηκε πλήρως το πλημμυρικό φαινόμενο της Μάνδρας και όχι της Νέας Περάμου. Ο Καθηγητής κ. Λέκκας είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κάτι πολύ σημαντικό.

Είπε ότι θα πρέπει να γίνει σχεδιασμός και αυτό μπορεί να γίνει μόνον όταν υπάρχουν σωστές μελέτες με προοπτικές. Όμως υπάρχουν σωστές μελέτες με προοπτικές;

Βεβαίως υπάρχουν ώριμες μελέτες που ανταποκρίνονται στην αποκατάσταση της ομαλότητας και της φυσικής ροής των υδάτων από το βουνό προς τη θάλασσα. Που βρίσκονται αυτές οι μελέτες;

Βρίσκονται ξεχασμένες στα συρτάρια του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλείου, ο οποίος επί 4 χρόνια δεν μπήκε στον κόπο να τα ανοίξει και να τις προωθήσει προς υλοποίηση. Αδυνατούσε να το πράξει, αφού κύριο μέλημα του ήταν ο προγραμματισμός της κοινωνικής ένταξης των περιφερόμενων Ρομά του δήμου μας με επιδότηση ενοικίου, καθώς και η ενίσχυση των κέντρων ένταξης μεταναστών στην περιφέρεια μας!

Σε αυτή την εγκληματική ολιγωρία συνέτεινε και ο κ. Σταμούλης, ο οποίος καθ΄ομολογία του κ. Βασιλείου ουδέποτε μέχρι σήμερα τον ενόχλησε για ζητήματα που αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου μας.

Μια πολύ σημαντική μελέτη που αφορά στην κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων υδάτων στην περιοχή «Μετόχι – Ακρογιάλι» της Νέας Περάμου, την καταθέσαμε επίσημα τον Ιούνιο του 2012 στην Αντιπεριφέρεια δυτικής Αττικής, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τι έκαναν γι΄αυτήν ο κ. Σταμούλης και ο κ. Βασιλείου; Απολύτως τίποτα!

Τι έκανε επί 4 χρόνια ο κ. Βασιλείου με τον καθαρισμό των ρεμάτων του δήμου μας; Απολύτως τίποτα!

Αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής απραξίας ήταν να μη λειτουργήσει αποτελεσματικά το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο της περιοχής, αυτό του ρέματος στο «Κουλουριώτικο Μονοπάτι» και μοιραία να δεχθεί τεράστιο όγκο νερού με φερτές ύλες το επίσης ακαθάριστο ρέμα «Γιώργη», με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, ακόμα και αυτή του θανάτου ενός νέου συμπολίτη μας.

Το «δίδυμο» αυτό φαίνεται πλέον ότι αδυνατεί τόσο να προγραμματίσει, όσο και να αντιδράσει έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Σήμερα καλούμαστε να υποστούμε τις συνέπειες αυτής της εγκληματικής αδράνειας και συγχρόνως τις συνέπειες καταστροφικών αποφάσεων για τον τόπο μας, όπως αυτές περί επιδότησης ενοικίου στους Ρομά της περιοχής μας και περί ενίσχυσης και λειτουργίας κέντρων ένταξης μεταναστών!

Αυτό το μέλλον μας αξίζει; Τέτοιοι τοπικοί άρχοντες μας αξίζουν;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»