E-Megara-GR
Uncategorized

ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΈΞΩ ΒΡΥΣΗΣ

Το πρωινό της Τρίτης 13 Μάρτη 2018, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα», Γιαν. Μαρινάκης και ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Θ. Κεφαλόπουλος, βρέθηκαν στην πλατεία της Έξω Βρύσης για να ακούσουν τα παράπονα και την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, για την εγκατάλειψη της πλατείας τους, οι οποίοι τόνισαν, πως τόσα χρόνια που ζουν εκεί, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, που η πλατεία έχει αυτή τη τραγική εικόνα.
Ο φακός της Αιχμής ήταν εκεί, για να καταγράψει τις εικόνες της εγκατάλειψης της πλατείας και της αδιαφορίας των υπευθύνων για τη συντήρηση της. Ξερά δέντρα περιμετρικά της πλατείας, ξεροί και απεριποίητοι θάμνοι, σκουπίδια σε κάθε σημείο, ανεπαρκής έως ανύπαρκτος φωτισμός, σπασμένες λάμπες, σπασμένα μπουκάλια, σπασμένα γενικώς γυαλιά, σπασμένα παγκάκια, διαλυμένο γήπεδο μπάσκετ, λιγοστοί κάδοι απορριμμάτων, ύπαρξη φιδιών και διαφόρων τρωκτικών, βουλωμένα φρεάτια, βρώμα και εγκατάλειψη σε όλο της το μεγαλείο, είναι τα κυρίαρχα στοιχεία της πλατείας της Έξω Βρύσης.
Οι κάτοικοι ανέφεραν στον κ. Μαρινάκη, πως αισθάνονται παραμελημένοι ως πολίτες των Μεγάρων και έκαναν λόγο για παντελή αδιαφορία από τη δημοτική αρχή και μάλιστα τόνισαν χαρακτηριστικά, με σαρκαστική διάθεση, πως «τα αναφέρουμε αυτά στην αντιπολίτευση και στην Αιχμή για να τα δει και να τα πληροφορηθεί ο δήμαρχος, διότι μπορεί να μην έχει δει το χάλι της πλατείας και γι’ αυτό δεν έχει κάνει παρέμβαση».
Αξίζει να αναφέρουμε, πως τα σημαντικότερα προβλήματα είναι το γεγονός, πως στο σημείο, όπου υπάρχει η εγκατάσταση εκφόρτωσης νερού, πλησίον του περιπτέρου, υπάρχουν φρεάτια φραγμένα από μπάζα, με αποτέλεσμα το νερό να πηγαίνει μέσα στα σπίτια των περιοίκων της πλατείας.

Καταγγελίες για ύποπτες νυχτερινές δραστηριότητες

Το άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι, πως λόγω της έλλειψης φωτισμού, γίνονται ύποπτες νυχτερινές δραστηριότητες, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, με αποτέλεσμα να ανησυχούν για τα σπίτια τους και για τα ίδια τους τα παιδιά. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις ενός κατοίκου, ο οποίος ανέφερε, πως καθημερινά γίνεται αλισβερίσι μεταξύ τοξικομανών, μεθυσμένοι τσακώνονται σπάζοντας μπουκάλια και κάνοντας βανδαλισμούς στη πλατεία ενώ υπάρχουν και επίδοξοι διαρρήκτες, οι οποίοι παρακολουθούν τα σπίτια με σκοπό, όταν βρουν ευκαιρία, να τα ληστέψουν. Συμπλήρωσε με νόημα λέγοντας «το πρωί παντού βρώμα από την εγκατάλειψη και το βράδυ βρώμα από κακοποιά στοιχεία».
Τέλος, άλλο ένα θέμα, όσο αφορά τα άμεσα προβλήματα, είναι, πως υπάρχει ένας ευκάλυπτος, ο οποίος είναι ξερός και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ανατραπεί και να τραυματίσει σοβαρά ή ακόμη και να σκοτώσει κάποιον κάτοικο ή περαστικό από την περιοχή και μάλιστα μία κάτοικος ανέφερε διερωτώμενη «είναι δυνατόν να μην προβαίνουν σε κίνηση να τον κόψουν θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές μας από τη στιγμή που έχουν κατακρεουργήσει όλους του ευκαλύπτους των Μεγάρων;»

Γιαν. Μαρινάκης: Αγνώριστη και ξεχασμένη η πλατεία

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα» Γιαν. Μαρινάκης, αφουγκραζόμενος την αγωνία και την αγανάκτηση των κάτοικων δήλωσε, πως συμφωνεί μαζί τους στο γεγονός, πως η πλατεία δείχνει εγκαταλειμμένη δίχως την παραμικρή παρέμβαση, πως προβληματίζεται έντονα με τις καταγγελίες για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, κατά τη νύχτα, στο εσωτερικό της πλατειάς και δεσμεύτηκε, πως θα αναδειχθεί αυτή η εικόνα παραμέλησης στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μεγάρων και θα παρθούν άμεσα αποφάσεις για παρέμβαση διαμόρφωσης της «αγνώριστης και ξεχασμένης» όπως τη χαρακτήρισε, από τη διοίκηση Σταμούλη, πλατείας στην Έξω Βρύση.
Από την πλευρά του ο κ. Θ. Κεφαλόπουλος ανέφερε, πως συμφωνεί με τον κ.Μαρινάκη, ότι πρέπει να γίνει παρέμβαση και μάλιστα άμεση, διότι σε λίγους μήνες, πέραν βέβαια των προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, ξεκινάει το καλοκαίρι και η εικόνα των Μεγάρων προς τα έξω θα «τσαλακωθεί» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εάν οι παραθεριστές που περνούν, πηγαίνοντας για Αλεποχώρι, συναντούν αυτή την άθλια εικόνα στη περιοχή.

πηγη ΑΙΧΜΗ ΜΕΓΑΡΩΝ