E-Megara-GR
Uncategorized

ΕΠΟΧΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΜΕΓΑΡΩΝ

Με την σφραγίδα της εταιρείας «Καρυλάκης» επαναλειτουργούν τα σφαγεία

• Οι παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού άλλαξαν άρδην την εικόνα της μονάδας που πληροί πλέον όλες τις προδιαγραφές των κανόνων υγιεινής

Από τον Μάρτιο του 2015, η διοίκηση του Δήμου ξεκίνησε έναν αγώνα για να καλύψει ακόμη μια … «πονεμένη» ιστορία. Αναφερόμαστε στα δημοτικά σφαγεία Μεγάρων τα οποία παρέμεναν κλειστά, αφού η λειτουργία τους υπό την «ομπρέλα» του Δήμου ήταν αδύνατη.
Το μικρό δυναμικό της μονάδας, το χρέος το οποίο συσσωρεύονταν κάθε χρόνο λόγω της παθητικής λειτουργίας των σφαγείων, η αδυναμία πρόσληψης ακόμα και του απαραίτητου για την λειτουργία τους ειδικού τεχνολόγου τροφίμων, αλλά και η βεβαιότητα ότι τυχόν έλεγχος στο μέλλον θα οδηγήσει αδιαμφισβήτητα στην αναστολή λειτουργίας της μονάδας, έθετε ως μονόδρομο την εκμίσθωση των σφαγείων σε ιδιώτη.

Η λύση είχε … «όνομα»

Η λύση είχε … «όνομα», αφού η εταιρεία «Καρυλάκης» ήταν αυτή που ανέλαβε το μεγάλο βάρος του εκσυγχρονισμού των σφαγείων, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει όχι μόνο την διοίκηση του Δήμου, αλλά και όσους εκ των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης επέμεναν ότι η εκμίσθωση των σφαγείων σε ιδιώτη αποτελεί μονόδρομο.
Γνωρίζοντας μέσω των ρεπορτάζ την εικόνα που παρουσίαζε η συγκεκριμένη μονάδα όλα αυτά τα χρόνια, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η σημερινή εικόνα που παρουσιάζουν τα σφαγεία τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στον εξωτερικό χώρο, δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τις απαράδεκτες εικόνες εγκατάλειψης που μπορούσε να διαπιστώσει ακόμη και ένας απλός επισκέπτης.

Παρεμβάσεις που αγγίζουν τις 150.000 ευρώ

Η επιτυχημένη εταιρεία «Καρυλάκης», έχει βάλει την σφραγίδα της στον εκσυγχρονισμό των σφαγείων, κάνοντας παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό τους που αγγίζουν τις 150.000 ευρώ.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Θαν. Καρυλάκης που μας καλωσόρισε κατά την επίσκεψή μας στα σφαγεία, λέγοντας μας χαριτολογώντας: «ελάτε να δείτε τα σφαγεία που τα κάναμε porche»!
Στην περιήγηση που κάναμε μαζί του στο εσωτερικό της μονάδας, διαπιστώσαμε πως έχουν γίνει όλες οι παρεμβάσεις που απαιτούν οι σύγχρονοι υγειονομικοί κανονισμοί, με τον φίλο Θανάση να μας τονίζει πως σε πρόσφατο έλεγχο που έγινε από την αρμόδια υπηρεσία οι υπάλληλοι που γνώριζαν την εικόνα της μονάδας προ εποχής «Καρυλλάκη», δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει.

Τα σφαγεία θα ανοίξουν λίγες ημέρες πριν την έλευση της εορταστικής περιόδου

Ο κ. Καρυλάκης μιλώντας στην εφημερίδα μας, αποκάλυψε πως τα σφαγεία θα ανοίξουν και θα λειτουργήσουν κανονικά λίγες ημέρες πριν την έλευση της εορταστικής περιόδου για το Πάσχα.
«Δουλεύουμε μέρα – νύχτα επί έξι και πλέον μήνες για να κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να εκσυγχρονίσουμε τα σφαγεία. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο όπως διαπιστώσατε, αφού κάναμε μια επένδυση ώστε πλέον στα σφαγεία να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, γιατί κύριο μέλημα της εταιρείας μας είναι προστασία της υγείας του καταναλωτή».

Η άποψή μας

Νέα εποχή λοιπόν στα σφαγεία των Μεγάρων. Η εποχή της εταιρείας «Καρυλάκης» που αποδεικνύει πως σε αρκετές περιπτώσεις η συνεργασία του δήμου με τον ιδιώτη αποτελεί μονόδρομο, καθώς το … «χέρι του ιδιώτη», μπορεί να καταστήσει την λειτουργία μιας μονάδας στην οποία είχε μπει λουκέτο, βιώσιμη και κερδοφόρα.
Εμείς να χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία και την μεγάλη προσπάθεια των κ.κ. Θανάση, Βασίλη και Νίκου Καρυλάκη, ελπίζοντας πως πέραν του εκσυγχρονισμού της μονάδας, θα καταφέρουν να αλλάξουν νοοτροπίες και συνήθειες χρόνων, όλων όσων συνεργάζονταν με τα σφαγεία.

πηγη ΑΙΧΜΗ ΜΕΓΑΡΩΝ
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της ΑΙΧΜΗΣ