E-Megara-GR
Uncategorized

Μάνδρας – Ειδυλλίας-Συνεχίζονται οι παροχές προς τους πληγέντες από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Συνεχίζονται οι παροχές προς τους πληγέντες πολίτες, από την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, με την βοήθεια των εθελοντών που συνδράμουν την προσπάθειά τους, σε καθημερινή βάση επικοινωνούν με τους πολίτες, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται μέσα στους σχετικούς καταλόγους, ενημερώνοντάς τους για τις σχετικές παροχές.

Περίπου 100 νοικοκυριά ημερησίως παραλαμβάνουν υλική βοήθεια (τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης) από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.  Τα δέματα της βοήθειας προετοιμάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες των οικογενειών από τους υπαλλήλους της κοινωνικής υπηρεσίας αλλά και τη βοήθεια των εθελοντών.

Ταυτόχρονα με βάση τις αυτοψίες και τους καταλόγους των πλημμυροπαθών μοιράζονται χαλιά και κλινοσκεπάσματα σε κάθε νοικοκυριό του οποίου έχει πληγεί η κύρια κατοικία.

Σημαντική επίσης είναι η χορηγία της εταιρείας  «ΑΒ Βασιλόπουλος» η οποία κατόπιν  πρωτοβουλίας της Δημάρχου Γιάννας Κριεκούκη και η οποία ευχαριστεί την εταιρεία, πρόσφερε για δεύτερη φορά δωροεπιταγές για ψώνια στα καταστήματά της. Με τον τρόπο αυτό κάθε οικογένεια έχει τη δυνατότητα να προμηθεύεται τα απαραίτητα και χρήσιμα υλικά αγαθά σύμφωνα με τις ανάγκες της. Κάθε δικαιούχος καλείται τηλεφωνικά και παραλαμβάνει την εν λόγω επιταγή από την κοινωνική υπηρεσία.

Τέλος, στην κεντρική πλατεία έχουν μεταφερθεί όλα τα είδη ένδυσης (ρούχα, κουβέρτες κλπ) τα οποία όλο αυτόν τον καιρό έχουν αποσταλεί από ιδιώτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να καλύψουν τις ανάγκες των πλημμυροπαθών.  Τα ρούχα θα μπορούν επιλέγονται από όλους τους πληγέντες καθημερινά από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι.