E-Megara-GR
Uncategorized

Συντήρηση παραλιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας

Παρά την πληγές που άφησε πίσω της στη Μάνδρα η φονική πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017 και τις συνεχιζόμενες εντατικές προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών, ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας, διοίκηση και υπηρεσίες, ξεκινούν τις ενέργειες για έναρξη των προγραμματισμένων έργων και στις άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Στην προσεχή 1η αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού 2018 εγγράφεται και το έργο «Συντήρηση παραλιακής οδού (Ακτή Ποσειδώνος) στο εντός σχεδίου τμήμα, από το Ο.Τ. 12 μέχρι το Ο.Τ. 33» προϋπολογισμού 600.000€, που αφορά στην εκτέλεση των εργασιών συντήρησης της παραλιακής οδού του Αλεποχωρίου, το οδόστρωμα της οποίας έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Το έργο μελετήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες θα αναλάβουν και την δημοπράτηση και επίβλεψή του και χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής. Με την Περιφέρεια Αττικής ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση, η οποία αφού ελέγχθηκε για τη νομιμότητά της από το Ελεγκτικό Συνέδριο υπεγράφη και στάλθηκε στο Δήμο τον Ιανουάριο του 2018 (10-1-2018).

Πρόκειται για ένα έργο η αναγκαιότητα του οποίου είχε επισημανθεί από το Δήμο από το 2015 και που, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, κατορθώθηκε να δρομολογηθεί τελικά. Δυστυχώς, παρά τα σημαντική αυτή εξέλιξη, δεν επιλύεται συνολικά το πρόβλημα της παραλιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας, όπου απαιτούνται πολύ μεγαλύτερες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της ασφαλούς κυκλοφορίας σε αυτήν.

Τα έργα, στο τμήμα της παραλιακής οδού που σημειώνονται οι καταπτώσεις βράχων, μπορούν μόνο να αντιμετωπισθούν μόνο από την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Υποδομών που διαθέτουν έμπειρες και επαρκείς τεχνικές υπηρεσίες αλλά και τους απαιτούμενους για την περίπτωση οικονομικούς πόρους. Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας θα επαναφέρει το θέμα με νέο αίτημά του άμεσα.

Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας