E-Megara-GR
Uncategorized

Τριβές ξανά για το ωράριο του Σταδίου στα Σωματεία

Μοριοδότηση πρότεινε η Γιάννα Ρήγα-Αναβολή ο Γρηγόρης Σταμούλης

Για ακόμα μια φορά αντιπαραθέσεις και ένταση προκάλεσε το ζήτημα του προγράμματος λειτουργίας στο Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων και το «μοίρασμα» των ωρών μεταξύ των αθλητικών σωματείων της πόλης μας.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων την Τρίτη 16 Ιανουαρίου τέθηκε στη ημερήσια διάταξη η έγκριση τροποποίησης Κανονισμού λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Μεγαρέων. Ανάμεσα στα θέματα και το κυριότερο που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, η εισαγωγή συστήματος μοριοδότησης για την κατανομή ωρών χρήσης στα αθλητικά σωματεία. Για το ωράριο του κλειστού γηπέδου του δημοτικού σταδίου πριν λίγους μήνες αλλά και συχνά τα τελευταία χρόνια προκαλούνται τριβές αλλά και σκληρές ανακοινώσεις μεταξύ των σωματείων και των διοικούντων, αφού είναι πολλά τα σωματεία και οι αθλητές και λίγοι οι χώροι για προπονήσεις και διεξαγωγή αγώνων.

Αυτή τη φορά, η Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» και η Πρόεδρος Γιάννα Ρήγα, πρότειναν σύστημα μοριοδότησης των σωματείων για την ανάλογη κατανομή ωρών. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση η Γιάννα Ρήγα ανέφερε ότι «Κάναμε διαβούλευση με αθλητικούς συλλόγους και συζητήσαμε σε προσχέδιο και καταλήξαμε σε ένα κοινό σχέδιο. Συμφώνησαν όλοι οι σύλλογοι πάνω σε μοριοδότηση, είχαν δεύτερη ευκαιρία οι σύλλογοι στην επιτροπή διαβούλευσης να υποβάλουν προτάσεις. Στόχος η δίκαιη κατανομή στις ώρες γιατί υπάρχουν σύλλογοι με πολλά τμήματα και χρειάζονται ώρες».

Ακολούθησαν παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης κατά της εισήγησης της διοίκησης του «Ηροδώρου». Αρχικά, ο ανεξάρτητος σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος του «Ηροδώρου» επεσήμανε ότι το σύστημα αυτό δεν είναι υποχρεωτικό ή νόμος και ότι «μιλάμε για συλλόγους που καταλαμβάνουν χώρους, γραφεία, για προπονητές που δεν έχουν πτυχία Θα φύγουν τα ιδιωτικά γυμναστήρια και γραφεια από τα στάδια αν γίνει μοριοδοτηση;».

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της ΝΕΜ Θανάσης Ζάλης, παραδεχόμενος την εμπειρία και την  πορεία της προέδρου Γιάννας Ρήγα στα αθλητικά δρώμενα, επεσήμανε ότι «ο δήμος δεν δείχνει πουθενά κοινωνικό πρόσωπο, θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα ξανά. Τα μόρια καλό θα είναι να μπουν αλλά με βελτιώσεις και προσοχή».

Η Γιάννα Ρήγα αντέδρασε και απάντησε ότι δεν έχουν δοθεί γραφεία σε κανένα σύλλογο ενώ ακολούθησε στιχομυθία με τον Κλ.Βαρελά ο οποίος υπενθύμισε τους λόγους της παραίτησής του από την θέση που βρίσκεται σήμερα η Πρόεδρος του «Ηροδώρου», για την κατανομή του ωραρίου.

Επιπροσθέτως, συγκεκριμένα για την ΝΕΜ, ο Κλεάνθης Βαρελάς επεσήμανε ότι «Διαφώνησα κάθετα με το δελτίο τύπου είμαι μέλος ΔΣ της ΝΕΜ, δεν έχω να κρυφτώ από κάπου. Όπου μπορούμε να βοηθάμε σε κάθε σωματείο».

Ο Γρ. Σταμούλης ανέφερε ότι ο δήμος δαπανά χρήματα για τον αθλητισμό μέσα από υποδομές και πρότεινε αναβολή για να γίνει και διαπαραταξιακη επιτροπή για το θέμα: «Να φτιάξουμε ένα αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης η οποία θα βοηθάει τους συλλόγους».  Οι συνδυασμοί πρότειναν και ορίστηκε διαπαραταξιακή επιτροπή που αποτελείται από τους: Βαρελάς Κλεάνθης, Θανάσης Ζάλης, Δημήτρης Βόρδος, Γιάννης Κουφής.

Ο Γ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο ορισμός επιτροπής που προτάθηκε καλύπτει αστοχίες της προέδρου και «δε θα αλλάξει τίποτα». Κατά τη διαδικασία προτάσεων μελών, ο Παναγιώτης Μαργέτης αντέδρασε κατά της διοίκησης λέγοντας ότι «δεν έχετε κάνει ποτέ σε σύλλογο να δείτε πώς λειτουργούν». Ανάλογη θέση τήρησε και ο Θανάσης Ζάλης λέγοντας χαρακτηριστικά «Το να είσαι παράγοντας είναι ηρωισμός με τα σημερινά δεδομένα». Ο Γιάννης Μιχάλαρος ανέφερε ότι η διοίκηση δεν έχει συζητήσει καμία από τις προτάσεις του. Επί της ψηφοφορίας, το θέμα αναβλήθηκε.

πηγη enimerosi-news.gr