E-Megara-GR
Uncategorized

«Ο κ. Σταμούλης πανηγυρίζει για τα επιτεύγματα της δικής μας διοίκησης. Τον ευχαριστούμε!»

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ακούσαμε την πανηγυρική ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Σταμούλη, περί εισροής του ποσού των 2.500.000 ευρώ στο ταμείο του δήμου, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Το ποσόν αυτό προέρχεται από την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και αφορά στην υποχρέωση της να πληρώνει δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο από το 2007 και μετά.

Η υποχρέωση αυτή προέκυψε από την έρευνα που κάναμε εμείς ως διοίκηση και την απόφαση 248/11-9-2012 του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία να υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του τ. Δημάρχου κ. Ι. Μαρινάκη και της δικηγορικής εταιρείας «ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ».

Σύμφωνα με τη σύμβαση αυτή η δικηγορική εταιρεία με την εξειδίκευση και την εμπειρία της σε τέτοια θέματα, μπορούσε να βοηθήσει το δήμο να ανακαλύψει τους δημόσιους οργανισμούς καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά και φυσικά πρόσωπα, τα οποία είτε απέκρυπταν το πραγματικό εμβαδό των ακινήτων που χρησιμοποιούσαν, είτε δεν είχαν δηλώσει καθόλου τα ακίνητα τους.

Επίσης ανατέθηκε στην παραπάνω εταιρεία η εκπροσώπηση του δήμου είτε σε εξώδικο συμβιβασμό, είτε σε οποιαδήποτε Δικαστική βαθμίδα χρειαστεί, έως ότου τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία αυτή θα εισέπραττε το ποσοστό του 12% επί του συνόλου των εσόδων που θα προέκυπταν για το δήμο μετά την τελεσιδικία των υποθέσεων. Σε διαφορετική περίπτωση η δικηγορική εταιρεία δεν θα εισέπραττε τίποτα.

Με τη βοήθεια της εταιρείας αυτής μπορέσαμε να επαναμετρήσουμε τις πραγματικές επιφάνειες δημόσιων οργανισμών και ΔΕΚΟ, όπως ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ, η «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ», ο ΔΕΣΦΑ, ο ΟΛΕ, τα ΕΛΠΕ κ.λ.π.

Έτσι μετά τη νέα καταγραφή των επιφανειών βεβαιώθηκαν νέοι χρηματικοί κατάλογοι από την Υπηρεσία Εσόδων του δήμου μας και εστάλησαν στις παραπάνω εταιρείες για να καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά μαζί με τα πρόστιμα από το 2007 και μετά και για κάθε έτος μέχρι το 2012, όπως είχαν βεβαιωθεί τότε.

Οι οργανισμοί αυτοί υπέβαλαν προσφυγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με σκοπό την μη πληρωμή αυτών των ποσών.

Μια από αυτές τις εταιρείες ήταν και η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Η δικηγορική εταιρεία που εμείς ορίσαμε, μας εκπροσώπησε επάξια και σήμερα ο δήμος μας αρχίζει να απολαμβάνει τους καρπούς αυτών των ενεργειών.

Με τέτοιες μεθόδους εμείς αγωνιστήκαμε να εξυγιάνουμε τον χρεοκοπημένο δήμο μας.

Οι μέθοδοι αυτές που επιλέξαμε να χειριστούμε είχαν ως σκοπό την είσπραξη εσόδων που δεν ήταν γνωστά μέχρι τότε στο δήμο, από τους «έχοντες και κατέχοντες» και όχι από τον απλό πολίτη ο οποίος βρισκόταν ήδη στη δίνη της βαθειάς οικονομικής κρίσης.

Αντιθέτως η σημερινή διοίκηση του δήμου θεώρησε σκόπιμο να χτυπήσει την πόρτα του δημότη και να επιβάλει με το καλημέρα της θητείας της αύξηση των δημοτικών τελών κατά 13%!

Ο κ. Σταμούλης με πανηγυρικό τόνο ανακοίνωσε την είσπραξη των 2.500.000 ευρώ από τον εξώδικο συμβιβασμό με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Όμως δεν ανακοίνωσε το ίδιο πανηγυρικά ως όφειλε, τον εμπνευστή αυτών των ενεργειών, που δεν ήταν άλλος από τον τ. Δήμαρχο κ. Ι. Μαρινάκη.

Επίσης ο κ. Σταμούλης δεν ανακοίνωσε ότι ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση της διοίκησης του κ. Μαρινάκη για σύναψη σύμβασης με τη δικηγορική εταιρεία, με την αστεία δικαιολογία ότι «..δεν έχει διερευνηθεί η δυνατότητα ανάληψης της υπόθεσης από Μεγαρίτικο ή Νεοπεραμιώτικο δικηγορικό γραφείο»!

Τέτοια έσοδα  θα εξακολουθήσουν να  εισρέουν  στο ταμείο του δήμου το επόμενο διάστημα, αφού είναι δεδομένη η τύχη και των άλλων υποθέσεων που εκκρεμούν.

Αυτό που έχουμε να επισημάνουμε είναι πως πρέπει τα χρήματα αυτά να πέσουν μέσα στην τοπική οικονομία.

Δίνεται στη σημερινή διοίκηση μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τονώσει την τοπική οικονομία και να απομειώσει ένα μεγάλο μέρος του χρέους του δήμου, που αφορά σε ντόπιους δικαιούχους, είτε προμηθευτές, είτε φυσικά πρόσωπα, δικαιούχους πάσης φύσεως αποζημιώσεων.

Η διοίκηση μας είχε προγραμματίσει να χρησιμοποιήσει κατ΄αυτό τον τρόπο τα έσοδα αυτά. Όμως μετά τα τελευταία θλιβερά γεγονότα με τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Νέα Πέραμο αλλά και μέρος των Μεγάρων, η διοίκηση του κ. Σταμούλη οφείλει να διερευνήσει το θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο μπορεί να προκύψει αποζημίωση για τους συνδημότες μας πληγέντες, η οποία θα αποδοθεί από τα χρήματα αυτά.

Μένει να δούμε τι θα πράξει η διοίκηση του κ. Σταμούλη.

Για άλλη μια φορά η θετική έκβαση των ενεργειών που κάναμε εμείς ως διοίκηση, μας δικαιώνει.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι εμείς λειτουργούσαμε με πρόγραμμα, οργανωμένα και είχαμε ως κύριο πυλώνα τη χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση.

Δεν παραποιήσαμε ποτέ την πραγματικότητα, όπως κάνει η σημερινή διοίκηση, γιατί δεν είχαμε ανάγκη να ιδιοποιηθούμε κάτι από τους προηγούμενους.

Εμείς είχαμε να δείχνουμε συνεχώς στους συμπολίτες μας τα δικά μας επιτεύγματα.

Αντιθέτως η σημερινή διοίκηση με τη συμπλήρωση θητείας ίσης με αυτή που διατελέσαμε συνολικά εμείς, επειδή δεν έχει να παρουσιάσει απολύτως τίποτα, παρουσιάζει άλλο ένα δικό μας επίτευγμα.

ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!»

     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»