E-Megara-GR
Uncategorized

Στα Μέγαρα ο υπουργός επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης

«Πρέπει να δούμε εξαρχής τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σχετικά με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, και της αγροτικής παραγωγής» δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας
• «Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εξαίρετη πρωτοβουλία της κυβέρνησης», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μεγαρέων
Στα Μέγαρα βρέθηκε ο Υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης με αφορμή την οργάνωση του Περιφερειακού – Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας και θα έχει ως στόχο την αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής.
Ο συντονιστής του κυβερνητικού έργου αφού συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γρ. Σταμούλη, παρουσία στενών συνεργατών του αλλά και του επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Γιαν. Μιχάλαρου, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ:
«Θα γίνει προγραμματισμός με πρωταγωνιστές τους κοινωνικούς φορείς»
«Κατ’ αρχήν είχαμε μία συνεργασία στην Ελευσίνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου και ακολούθησε η συνεργασία μας με το δήμαρχο Μεγαρέων Γρ. Σταμούλη.
Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε σε σχέση με το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Σχέδιο που του θα γίνει από 15 έως και τις 17 Δεκεμβρίου, όπου μέρος του θα διεξαχθεί και στα Μέγαρα.
Στόχος είναι να καταγραφούν όλα τα ζητήματα, πρωτίστως τα άμεσα που προέκυψαν από τις πλημμύρες και τις περιβαλλοντικές οικιστικές καταστροφές.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για τα επόμενα χρόνια πρέπει να σχεδιάσουμε ξανά και με βάση όλες τις δυνατότητες που έχει η περιοχή.
Η δυτική Αττική είναι μια περιοχή επιβαρυμένη από βιομηχανικές μονάδες, από ρυπογόνες εγκαταστάσεις ενώ υπάρχουν αρκετά πολεοδομικά ζητήματα.
Πρέπει να δούμε εξαρχής τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σχετικά με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, της αγροτικής παραγωγής.
Όλα αυτά και πολλά άλλα θα πρέπει να κατατεθούν στο αναπτυξιακό συνέδριο στο οποίο θα συμμετέχει σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο.
Θα γίνουν συζητήσεις σε θεματικές ενότητες, όπου οι κυβερνητικές παράγοντες θα μιλήσουν με τους κατοίκους και θα δεσμευθούν ώστε να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες εφαρμογές αλλά και χρηματοδοτήσεις.
Θα γίνει ένας συνολικός προγραμματισμός με πρωταγωνιστές τους κοινωνικούς φορείς ώστε επιτέλους η περιοχή να σταματήσει να δέχεται πιέσεις οικονομικές, περιβαλλοντικές αλλά και οικιστικές».
Γρ. Σταμούλης: Ανάπτυξη μέσω του εθνικού πλούτου που λέγεται πρωτογενής τομέας
Δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό έκανε και ο δήμαρχος Μεγάρων Γρ. Σταμούλης.
Ο πρώτος πολίτης του δήμου ανέφερε σχετικά:
«Η Δυτική Αττική και ιδιαίτερα η περιοχή της Μεγαρίδας είναι υποβαθμισμένη και παραμελημένη. Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εξαίρετη πρωτοβουλία της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο στην περιοχή μας.
Είναι κάτι που δηλώνει το αμέριστο ενδιαφέρον των κυβερνώντων κάτι που φαίνεται και από τις επισκέψεις των υπουργών τόσο σήμερα όσο και σε άλλες περιπτώσεις. Πιστεύω πως μέσα από αυτό το συνέδριο θα προκύψουν πολλά θετικά για την περιοχή μας.
Αυτό επειδή θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους φορείς αλλά και σε απλούς πολίτες να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους αλλά και τις προτάσεις τους. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει επίλυση πολλών προβλημάτων άμεσα όπως στην περίπτωση των πλημμυροπαθών, όπου είχαμε άμεση ανταπόκριση μετά την επιστολή που έστειλα στον πρωθυπουργό.
Μέσα από όλες αυτές τις διαδικασίες και σε συνεργασία με τους κυβερνητικούς παράγοντες έχουμε την δυνατότητα να αναπτύξουμε καλύτερα την περιοχή μας.
Και επειδή η περιοχή μας προσφέρεται για ανάπτυξη νομίζω ότι θα καταφέρουμε πολλά αποτρέποντας ταυτόχρονα την καταστροφή – ταφόπλακα της ανάπτυξης τα ορυχεία βωξίτη.
Είμαι πεπεισμένος πως μέσα από το συνέδριο θα βγει το συμπέρασμα ότι η περιοχή μας έχει πολύ καλύτερους τρόπους για να αναπτυχθεί, όπως για παράδειγμα ο εθνικός πλούτος που λέγεται πρωτογενής τομέας».

πηγη ΑΙΧΜΗ ΜΕΓΑΡΩΝ