E-Megara-GR
Uncategorized

Κάλεσμα του Κλεάνθη Βαρελά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Δήλωση-Κάλεσμα του Κλεάνθη Βαρελά εν όψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα τη γνωμοδότηση για γεωτρήσεις βωξίτη στη Μεγαρίδα

Ο λαός των Μεγάρων και της Νέας Περάμου καλείται – και πρέπει – να παρευρεθεί πολυάριθμα και δυναμικά στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου.
Την ώρα που η διοίκηση του δήμου και οι συμμετέχοντες φορείς κινητοποιούνται για μία επιτυχημένη παρουσία, είναι επιβεβλημένη η επίδειξη ενός και μοναδικού μετώπου.
Οφείλουμε για το καλό του τόπου να παραμερίσουμε κομματικές και παραταξιακές προτιμήσεις, κοινωνικές και πολιτικές κακίες και έχθρες, και να δείξουμε ομοψυχία.Με την ομοψυχία θα πείσουμε τους περιφερειακούς συμβούλους να λάβουν μία ομόφωνη απόφαση η οποία θα αποτελέσει ένα δυνατό όπλο στον συνεχιζόμενο αγώνα κατά του ενδεχομένου δημιουργίας ορυχείων βωξίτη στην περιοχή μας.
Είναι δεδομένο ότι η εταιρία δεν θα ενεργήσει απλά νομιμοφανώς αλλά τηρώντας το απόλυτο γράμμα του νόμου. Η τελική απόφαση είναι όμως πολιτική και μπορεί να κλείσει την πόρτα στον επιχειρηματία, τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο τρόπος για να μην ανοίξει ποτέ ξανά η πόρτα και η όρεξη του οποιουδήποτε επιχειρηματία είναι η οργανωμένη νομική προστασία. Το γεγονός ότι δεν μπορεί έως τώρα να πραγματοποιηθεί νομική αντεπίθεση δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει μία ομάδα νομικών που θα μελετήσει και θα μελετά συνεχώς τη σχετική νομολογία, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προετοιμάζεται να δράσει όταν και αν χρειαστεί. Θα επιμείνω σε αυτήν την πρόταση διότι πιστεύω ότι πριν ο λαός γίνει ανθρώπινη αλυσίδα και πριν πει την τελευταία του κουβέντα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τον νομικό αγώνα.

Κλεάνθης Βαρελάς
Δημοτικός σύμβουλος
Πρώην αντιδήμαρχος.