E-Megara-GR
Uncategorized

«Γοργόνες και Μάγκες».

Στη θεατρική μεταφορά του μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες» θα συμβάλλει ο Γιάννης Πλούταρχος, ερμηνεύοντας τα τραγούδια του έργου.

Ο Γιάννης Πλούταρχος θα «ντύσει» με την υπέροχη φωνή του τη θεατρική μεταφορά του αξέχαστου κινηματογραφικού μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες».

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Μπουζιώτης στη στήλη του το δημοφιλές έργο πρόκειται να «ανέβει» στο σανίδι σε ένα «χώρο – έκπληξη» με τη διασκευή και τη σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη.

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη προβολή του (1968) στη μεγάλη οθόνη από τη Finos Film, το θρυλικό μιούζικαλ που έγραψε και σκηνοθέτησε ο αείμνηστος Γιάννης Δαλιανίδης, με πρωταγωνιστές τη Μαίρη Χρονοπούλου, το Φαίδονα Γεωργίτση, τη Μάρθα Καραγιάννη, το Διονύση Παπαγιαννόπουλο κ.ά., επιστρέφει στα καλλιτεχνικά δρώμενα με πολλές αξιώσεις.
Τα διαχρονικά τραγούδια του έργου, που φέρουν την ανεξίτηλη συνθετική σφραγίδα του Μίμη Πλέσσα και είχαν ακουστεί στο πανί με τη φωνή του Γιάννη Πουλόπουλου και της Μαρινέλλας, θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Πλούταρχος.
Ο αγαπημένος καλλιτέχνης είναι άριστος γνώστης του μουσικού κεφαλαίου του κορυφαίου συνθέτη, καθώς συνυπήρξε μαζί του σε μία σειρά παραστάσεων στο Θέατρο «Παλλάς» στις αρχές του 2014. Η σύμπραξη του Μίμη Πλέσσα και του Γιάννη Πλούταρχου μεταφέρθηκε ακολούθως και στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάστηκε με διαφορετικό τρόπο σε νυχτερινό κέντρο της πόλης.
Ο Γιάννης Πλούταρχος θα τραγουδήσει ξανά με την υπέροχη ερμηνεία του άφθαρτα στο χρόνο τραγούδια όπως τα «Καμαρούλα», «Θα Πιω Απόψε Το Φεγγάρι», «Τόσα Καλοκαίρια», «Άνοιξε Πέτρα» και όχι μόνο, ενώ αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβάλλει σε θεατρικό εγχείρημα με παρόμοιο τρόπο.
Είχε ερμηνεύσει τόσο τα τραγούδια της θεατρικής παράστασης «Ένα Παιδί Μετράει Τ’ Άστρα», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη, που είχε ανέβει το 2013 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με πρωταγωνιστές τον Κώστα Βουτσά και τον Θανάση Τσαλταμπάση, όσο και ένα τραγούδι με τίτλο «Μια Ζωή, Μια Αγάπη», σε μουσική του βιρτουόζου Χρήστου Νικολόπουλου, για τις ανάγκες της παράστασης «Έφη. Από το Ευτυχία».