E-Megara-GR
Uncategorized

Γ. ΜΠΕΡΔΕΛΗΣ: Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ…

Τρία θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 10 Οκτωβρίου από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γ. Μπερδελή. Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Μπερδελής στάθηκε στην καταγγελία που έκανε σε προηγούμενη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Παν. Μαργέτης, σχετικά με το μπάζωμα που επιχειρεί ο δήμος στο ρέμα ή σε μέρος του ρέματος για να προστατευθούν από τυχόν πλημύρες οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.

Οι εργασίες στο ρέμα του βιολογικού έπρεπε να είχαν γίνει υπό προϋποθέσεις

Είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπερδελής, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της διοίκησης του δήμου για να είναι νόμιμη προϋποθέτει οριοθέτηση του ρέματος και έγκριση από την υπηρεσία ρεμάτων της Περιφέρειας Αττικής.
Με αφορμή όλα τα παραπάνω ο κ. Μπερδελής απευθυνόμενος στο δήμαρχο ρώτησε: «Υπάρχει οριοθέτηση; Υπάρχει έγκριση και μελέτη από την υπηρεσία ρεμάτων της Περιφέρειας για να μπορεί ο δήμος να εκτελεί τέτοιες εργασίες;».

«Που μεταφέρονται τα προϊόντα κατεδαφίσεων»;

Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο κ. Μπερδελής ήταν παρεμφερές με το προηγούμενο.
Απευθυνόμενος τόσο στον δήμαρχο όσο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο Γ. Μπερδελής είπε: «Κατηγορούσατε τον κ. Μαρινάκη για δημιουργία χωματερών, τη στιγμή που σήμερα έχουμε γεμίσει παντού χωματερές.
Από το λόφο Στίκα, από τις πρώην ελαιοδεξαμενές, το αθλητικό κέντρο που όπως είχατε πει είναι π όλη μέρα είναι ανοιχτό για να αθλείται η νεολαία.
Παντού λοιπόν έχουμε γεμίσει από χωματερές και από μπαζοσκούπιδα.
Ήθελα να ρωτήσω: Από τις κατεδαφίσεις που κάνει ο δήμος σε επικίνδυνα ή ετοιμόρροπα κτήρια τα υλικά που προκύπτουν που μεταφέρονται;
Ερωτώ επειδή είναι γνωστό πως στην περιοχή μας υπάρχει ένα συγκεκριμένο κέντρο ανακύκλωσης στο οποίο υποχρεούται να μεταφέρει τα υλικά των κατεδαφίσεων ο κάθε ιδιώτης και πόσο μάλλον ο δήμος που κάνει είτε εκσκαφή είτε κατεδάφιση. Θα ήθελα λοιπόν διευκρινίσεις σχετικά με το που μεταφέρονται τα προϊόντα κατεδαφίσεων».

20 φορές περισσότερο το κόστος μεταφοράς των ογκωδών στην Φυλή

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» αναφέρθηκε και στην μεταφορά των ογκωδών που μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ της Φυλής, επισημαίνοντας πως τα περισσότερα από αυτά (γι’ αυτό και χαρακτηρίζονται ογκώδη) είναι ανακυκλώσιμα.
Δράττοντας της ευκαιρίας ρώτησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κ. Φυλακτό: Γιατί πληρώνετε 20 φορές περισσότερα χρήματα στον ΧΥΤΑ της Φυλής από αυτά που θα πληρώνατε στο κέντρο ανακύκλωσης που υπάρχει στα Μέγαρα; Είναι δικό σας χρήμα και το διαχειρίζεστε όπως θέλετε;

Τα περιβόητα τοιχία της Βαρέας και ο … «τζάμπα μάγκας αντιδήμαρχος»

Το τρίτο θέμα που έθεσε ο Γ. Μπερδελής αφορούσε την περιβόητα τοιχία της Βαρέας.
Ζήτημα για το οποίο όπως είπε, σε παλαιότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιο δεν είχε εκφέρει αντιρρήσεις αλλά είχε επισημάνει το κίνδυνο ακόμη μιας αυθαίρετης ενέργειας του δήμου χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις και ιδιαίτερα οι συγκεκριμένες αντιρρήσεις από τους συγκεκριμένους φορείς.
«Είχα επισημάνει τότε ότι υπάρχει και ο κίνδυνος του αυτοφώρου στον αντιδήμαρχο ή στο συνεργείο» υπενθύμισε ο κ. Μπερδελής καταγγέλλοντας πως ο κ. Φυλακτός σε δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο είχε επιρρίψει ευθύνες στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στον ίδιο προσωπικά, επειδή σταμάτησε το έργο.
«Είναι δυνατό να έχουμε τέτοιο λαϊκισμό; Είναι δυνατόν ένας δημοτικός σύμβουλος όταν επισημαίνει εντός του δημοτικού συμβουλίου την νομιμότητα να κατηγορείται από τον αντιδήμαρχο πως το έργο σταμάτησε επειδή η αντιπολίτευση δεν το ήθελε;»
Ερωτήματα που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «τζάμπα μάγκες».
Απαντώντας σε αντίδραση του κ. Φυλακτού ο κ. Μπερδελής ανέφερε:
«Εγώ οφείλω ως τεχνικός και ως έμπειρος δημοτικός σύμβουλος να σου επισημάνω κ. αντιδήμαρχε τους κινδύνους και αυτό έκανα. Αν δεν είσαι «τζάμπα μάγκας», ξεκίνησε αύριο και με την ψήφο την δική μου να το κατασκευάσεις. Αφήστε τον λαϊκισμό και τις λάσπες γιατί σήμερα εσείς είστε αντιδήμαρχος, δεν είμαι εγώ διοίκηση. Μάλλον κ. Φυλακτέ έχεις μπερδέψει τη θέση σου».

Οι απαντήσεις του δημάρχου

Για κακή διατύπωση από την πλευρά του ως απάντηση στις καταγγελίες του κ. Μαργέτη έκανε λόγο απαντώντας στο πρώτο θέμα που έθεσε ο Γ. Μπερδελής (αυτό του μπαζώματος του ρέματος) ο δήμαρχος.
Ο κ. Σταμούλης ανέφερε σχετικά:
«Εγώ δεν είπα μπαζώνουμε το ρέμα και αλλάζουμε την εκτροπή, αλλά μπαζώνουμε εκτός τη περιοχή για να προστατευθεί ο χώρος του βιολογικού δημιουργώντας ανάχωμα».
Όσον αφορά τα προϊόντα από τις κατεδαφίσεις ο κ. Σταμούλης τόνισε πως και η σημερινή διοίκηση δεν κάνει τίποτα παραπάνω από αυτό που έκαναν και οι προηγούμενες διοικήσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα τον περιφερειακό δρόμο στον Αη Γιάννη με τον δήμαρχο να κάνει λόγο για ενίσχυση της εκτροπής του ρέματος. «Θυμάστε πως πριν κάποια χρόνια η εκτροπή κινδύνευσε να σπάσει κατεβάζοντας πολύ νερό. Οπότε είναι μια ευκαιρία και τα προϊόντα κατεδαφίσεων να τα μεταφέρουμε εκεί προστατεύοντας το ανάχωμα μην τυχόν και πλημμυρίσει όλο το κάτω μέρος της πόλης», διευκρίνισε ο δήμαρχος.

πηγη aixminews.gr