E-Megara-GR
ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ ΔΗΜΟΣ ΚΙΝΕΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

Στέλιος Φρυγανάς: “Δεν είμαστε μάγοι!”

Είναι αλήθεια ότι από την ημέρα που αναλάβαμε αρκετοί οικισμοί, καθώς και η Κινέτα με το Αλεποχώρι αντιμετώπισαν σημαντικό πρόβλημα σε σχέση με την αποκομιδή σκουπιδιών, κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων. Είναι όμως και αλήθεια ότι από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια και κάναμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, με το ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό που βρήκαμε στον Δήμο, να κρατήσουμε καθαρές και «όρθιες» από τα σκουπίδια, τις πόλεις μας.

 

Έγιναν προσλήψεις, σχεδιάστηκε πρόγραμμα, βάλαμε τάξη στο μέτρο του δυνατού και «φέραμε σε λογαριασμό» και τους οικισμούς και την Κινέτα και το Αλεποχώρι. Οι εργαζόμενοι στο τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και οι Επόπτες είναι όλη μέρα στον δρόμο. Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι επιβάλλεται να συνεργαστούμε με τους πολίτες και ότι το θέμα των σκουπιδιών δεν το λύνουν κάποιοι «Μάγοι». Το λύνουμε όλοι μας με συνεργασία και ευθύνη. Η Διοίκηση λογοδοτεί σε όλους και ο πολίτης σε κάθε συμπολίτη του. Στην ουσία μέρος της λύσης είναι να «ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ» και όχι εκεί που θέλει και όποτε θέλει ο κάθε ένας από εμάς.

 

Πληθαίνουν οι φωνές υπεύθυνων και ενεργών πολιτών, που αγανακτούν βλέποντας συμπολίτες τους να αδιαφορούν και να μη γίνονται συμμέτοχοι και συνεργάτες στη δύσκολη προσπάθεια που είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να καταβάλλουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

 

«Τα συνεργεία του Δήμου καθάρισαν το οικόπεδο πριν από μια εβδομάδα αλλά δυστυχώς κάποιοι ξεφορτώθηκαν προφυλακτήρες αυτοκινήτων και καφάσια χωρίς, όπως ήταν αναμενόμενο, να τους αντιληφθεί κανένας. Δεν ξέρω πραγματικά τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει αυτή η ανευθυνότητα», αναφέρει συμπολίτης.

 

«Λοιπόν αυτό εδώ είναι το χάλι μας. Δε θέλω να πω περισσότερα, το μόνο που θα πω είναι όλο το καλοκαίρι σε αυτά τα σημεία τα συνεργεία του Δήμου το καθάρισαν τρεις φορές και μέσα σε λίγες εβδομάδες γίνονται πάλι έτσι», αναφέρει κάποιος άλλος.

 

«Η αλήθεια είναι μία, ότι όταν έχεις τέτοιους πολίτες ό,τι και να κάνει η εκάστοτε δημοτική αρχή για να κρατήσει μία πόλη καθαρή πέφτει στο κενό, εδώ μέσα στην πόλη, μέσα στο ρέμα, επάνω στον δρόμο πέταξε ο άλλος τα μπάζα και τα σκουπίδια… σωτηρία δεν υπάρχει…» η τελευταία αναφορά συμπολίτη μας.

 

Χωρίς καμία πρόθεση να εκμεταλλευτούμε την αγανάκτηση των συμπολιτών μας και των δηλώσεών τους, θέλουμε για πολλοστή φορά να επισημάνουμε ότι πρέπει να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ, γιατί μόνο όλοι μαζί και ο κάθε ένας ξεχωριστά, μπορούμε και πρέπει να καθαρίσουμε και να διατηρήσουμε τον Δήμο μας καθαρό.

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
Στέλιος Φρυγανάς