E-Megara-GR
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΑ

42ο Σπάρταθλον: Στα βήματα του Φειδιππίδη περνώντας και από τα Μέγαρα στις 28/09

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 διεξάγεται στη χώρα μας ένας από τους μεγαλύτερους και δυσκολότερους παγκοσμίως αγώνες υπεραπόστασης, ο αγώνας «Σπάρταθλον» 246 χιλιομέτρων, που γίνεται προς τιμήν του αρχαίου Ημεροδρόμου Φειδιππίδη, ο οποίος σύμφωνα με τον θρύλο έτρεξε από την Αθήνα στη Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες εναντίον των Περσών. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Η έναρξη του αγώνα δίνεται κάτω από τον ιερό βράχο της 🏛️Ακροπόλεως και το όριο του τερματισμού είναι 36 ώρες. Ο αγώνας διέρχεται στα όρια του Δήμου μας από τις 8:40 το πρωί μέχρι τις 12:45 το μεσημέρι. Περίπου 400 αθλητές από κάθε γωνιά της γης θα δώσουν τη μεγάλη μάχη τους, μεταξύ των οποίων και ο πολύ σπουδαίος Έλληνας πρωταθλητής Φώτης Ζησιμόπουλος, ο οποίος πέρυσι σε μια ιστορική στιγμή κατάφερε να σπάσει το στοιχειωμένο ρεκόρ του μεγάλου Γιάννη Κούρου, καθώς και να γίνει ο πρώτος αθλητής που σπάει το φράγμα των 20 ωρών στη διαδρομή αυτή.

📌 Καλούμε τους συμπολίτες μας να βρεθούν μαζικά στα σημεία διέλευσης των αθλητών (ΠΕΟΑΚ από ύψος Λουτρόπυργου μέχρι γεφύρι πίκας Κινέτα) και να προσφέρουν το ζεστό χειροκρότημά τους σε αυτούς τους υπεραθλητές, επιβραβεύοντας την προσπάθειά τους.

📌 Ο Δήμος Μεγάρων και η Διεύθυνση Αθλητισμού και Νέας Γενιάς στέκονται αρωγοί στη μεγάλη αυτή διοργάνωση παρέχοντας κάθε διευκόλυνση που τυχόν ζητηθεί.

📌 Αντιπροσωπία του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον δήμαρχο Μεγαρέων, Παναγιώτη Μαργέτη, θα βρεθεί στον κεντρικό σταθμό τροφοδοσίας των αθλητών (42ο χλμ ΠΕΟΑΚ έναντι Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων).