E-Megara-GR
ΜΕΓΑΡΑ

80 χρόνια απελευθέρωσης των Μεγάρων: Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Μεγαρέων

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων απελευθέρωσης των Μεγάρων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 9 Οκτωβρίου 1944, ο Δήμος Μεγαρέων και η Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Το χρονικό της απελευθέρωσης των Μεγάρων από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα την 9η Οκτωβρίου 1944», που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:00 στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

 

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Γιώργος Σαλιαγκάκης, πλοίαρχος (ε.α.) Π.Ν. . Οι επισκέπτες και προσκεκλημένοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπάνιο βιντεοσκοπημένο υλικό – ταινίες μικρού μήκους διάρκειας περίπου 20 λεπτών που αφορούν στο θέμα, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που για πρώτη φορά εκτίθεται και το οποίο θα παραμείνει σε έκθεση, που θα μπορούν να επισκεφθούν όλοι και κυρίως οι μαθητές των σχολείων του Δήμου, έως τις 26/10 στον χώρο του Στρατουδάκειου. Το φωτογραφικό υλικό καθώς και τα βίντεο που θα προβληθούν είναι προσωπικό και αδημοσίευτο υλικό, συλλογής του κ. Γ. Σαλιαγκάκη.

 

Την ευθύνη της εκδήλωσης έχει η Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού και ο αντιδήμαρχος Κώστας Μαργέτης και τη φροντίδα και επιμέλεια έκθεσης του φωτογραφικού υλικού η τοπική σύμβουλος Μεγάρων, Έλενα Τριανταφυλλίδου και ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Καρδάτος.

 

ℹ️ Συνοπτικά όλες οι πληροφορίες:

 

📍 Θέμα ομιλίας και προβολή βίντεο: «Το χρονικό της απελευθέρωσης των Μεγάρων από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα την 9η Οκτωβρίου 1944».
📍 Πότε και πού: 19 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:00 στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.
📍 Ομιλία Γ. Σαλιαγκάκη: 35 λεπτά, προβολή βίντεο: 20 λεπτά.
📍 Διάρκεια έκθεσης φωτογραφιών: 19-26 Οκτωβρίου 2024.