E-Megara-GR
ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ

Το παίζει… τρέλα ο γιατρός που έβγαλε 10 εκατ. σε 10 χρόνια από παράνομα φάρμακα

Έσοδα που ξεπερνούν τα 10 εκατομμυρια ευρώ, σε διάστημα 10 ετών από την παρανομή συνταγογράφηση φαρμάκων, απεκόμισε παθολόγος – γιατρός από την Γλυφάδα,  στην πιο κραυγαλέα ίσως περίπτωση, από αυτές που ελέγχθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, μέσα σε ένα μήνα συνταγογράφησε στη μητέρα του 221 διαφορετικά σκευάσματα σε ποσότητα 1.621 τεμαχίων, με όλες τις συνταγές να εκτελούνται στο ίδιο φαρμακείο.

Σύμφωνα με το Star, ο παθολόγος χρησιμοποιούσε το ΑΜΚΑ της μητέρας του, πήγαινε σε ένα συγκεκριμένο φαρμακείο, έπαιρνε χιλιάδες αντιψυχωσικά φάρμακα που είχε συνταγογραφήσει, τα «έσπρωχνε» σε φαρμακαποθήκες και από εκεί έφευγαν στη μαύρη αγορά για Αλβανία, Βουλγαρία και Κύπρο.

Όπως αναφέρει σχετικά το Υπουργείο Υγείας, ο γιατρός κέρδιζε γύρω στις 400.000 ευρώ το δίμηνο γι’ αυτό και το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ήταν διπλάσιο των εισπράξεων, δηλαδή 800.000 ευρώ. Σύμφωνα με του υπολογισμούς, ετησίως από τις παρανομές συνταγογραφήσεις ξεπερνούσε το εκατομμύριο σε εισπράξειςαυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το χρονικό διάστημα που ο παθολόγος της Γλυφάδας έκλεβε τα ταμεία.

Ο εν λόγω παθολόγος συνταγογραφούσε παράνομα τα τελευταία δέκα χρόνια και είχε έσοδα που ξεπερνούν τα  10 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα για να ελέγξει, όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δηλαδή  τον γιατρό, τον φαρμακοποιό, τη φαρμακαποθήκη και τη φαρμακευτική εταιρεία.

ΠΗΓΗ