E-Megara-GR
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αναβαθμίστηκε αισθητικά το κλειστό γυμναστήριο του 1ου γυμνασίου Μεγάρων

Μια πρωτοβουλία που απέδειξε τα σημαντικά κοινωνικά αισθητήρια στον τόπο μας ολοκληρώθηκε και δίνει διεξόδους στην νεολαία και όχι μόνο της περιοχής μας.

Το γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Μεγάρων ανακαινίσθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και με τη συμβολή του σχολείου, όπως και αρκετών συμπολιτών μας και επιχειρήσεων της πόλης μας και του νομικού προσώπου του δήμου «Ηρόδωρος».

Ο χώρος του γυμναστηρίου βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση, αισθητικά και όχι μόνο, και πριν λίγους μήνες το νέο Δ.Σ. του συλλόγου γονέων αποφάσισε να βρει τρόπους να αλλάξει όψη κι έτσι προσέγγισε μια ομάδα καλλιτεχνών, την “Urban act” που δημιούργησε πάνω στους τοίχους του γυμναστηρίου αθλητικές μορφές που κυριολεκτικά ζωντάνεψαν το χώρο. Όπως μας είπαν ο κ. Σπύρος Κέντρος, εκ μέρους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Τσέλος, η όλη προσπάθεια που ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, γονέων, συμπολιτών, σχολείου, είναι πραγματικά συγκινητική καθώς πραγματοποιήθηκε ένα έργο που όχι μόνο αισθητικά αλλάζει το κτίριο αλλά προσελκύει νεολαία και φιλοξενεί αθλητικές δραστηριότητες, όχι μόνο κατά το ωράριο του σχολείου, και ακόμα, έδειξε πόσο ομαδικά και ανιδιοτελώς λειτουργούν οι συμπολίτες μας και οι μικρές επιχειρήσεις που συνέβαλαν ως την ολοκλήρωση του έργου αυτού.

Η «μεταμόρφωση» αυτή γιορτάζεται σε εκδήλωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου στο πλαίσιο της δράσης «Η Τέχνη συναντά την Εκπαίδευση» την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 11.30 π.μ., με μουσική επένδυση από τον Σπύρο Παπανικόλα και την Ευτυχία Σταυράκη.