E-Megara-GR
Uncategorized

Αλεξιπτωτιστής έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ στα Μέγαρα

Το πρωί της Τρίτης ένα C130 το οποίο εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή διέκοψε την εκπαίδευση, λόγω της πτώσης ενός αλεξιπτωτιστή επάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, στην περιοχή των Μεγάρων.

Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης, οι ριπές ανέμου επηρέασαν την τροχιά που διέγραφε το αλεξίπτωτο, με αποτέλεσμα να μπλεχτεί σε καλώδια της ΔΕΗ.

Μετά από ακαριαία κινητοποίηση ο αλεξιπτωτιστής απεγκλωβίστηκε από το σημείο και η κατάσταση της υγείας δεν εμπνέει καμία ανησυχία. 

Uncategorized
Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμου

Ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Μεγάρων μπορούσε να γίνει επισκέψιμος από σχολεία, πραγματοποιώντας ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για διάφορες ηλικιακές ομάδες. Στόχο θα είχε την καλλιέργεια της ιδέας του αμπελιού και του κρασιού ως πολιτισμικό αγαθό σε μικρούς και μεγάλους. Ο οινοτουρισμός αποτελεί μια νέα μορφή εναλλακτικού τουρισμού η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως παρακλάδι του αγροτουρισμού αλλά με σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Μεγάρων ιδρύθηκε το 1908 και είναι ο πρώτος συνεταιρισμός που συστήθηκε στην Ελλάδα. Το 1922 ιδρύεται το πρώτο Συνεταιριστικό Οινοποιείο στην Βαρέα Μεγάρων στο οποίο γίνεται η παραλαβή, επεξεργασία και διακίνηση όλης της ντόπιας παραγωγής. Πολύ γρήγορα τα κρασιά των Μεγάρων γίνονται γνωστά όχι μονο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Από το λιμάνι της Πάχης φορτώνονται ξυλοβάρελα με χύμα κρασί για της αγορές της Ευρώπης κυρίως Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία.Ο αμπελώνας των Μεγάρων εκτείνεται από τους πρόποδες του όρους Γεράνεια και ανεβαίνει σε ένα υψόμετρο περίπου στα 350 μέτρα. Το μικροκλίμα και η γεωγραφική έκταση των αμπελώνων συντελούν στην ποιοτική διαμόρφωση και το χαρακτήρα των τοπικών κρασιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο σκοπός είναι

Η εξοικείωση με το αμπέλι και τα προϊόντα του, τις οινοπαραγωγικές διαδικασίες και την ένταξή τους στο κοινωνικό τους πλαίσιο

Τη διερεύνηση της έννοιας της ποιότητας σε ό,τι αφορά την παραγωγή και την κατανάλωση προϊόντων, τις καθημερινές εργασίες-ασχολίες και τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες της τάξης τους, να επιλέξουν ανάμεσα στη δημιουργική ξενάγηση και στα θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Να αναδείξουμε τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της πόλης μας και των περιοχών εκείνων, που σχετίζονται με την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου.

Δεν είναι ΓΠΣ αυτό γίνεται στην περιοχή αν υπαρχει θεληση