E-Megara-GR
Uncategorized

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την  19η  Μαρτίου  2019,  ημέρα Τρίτη &  ώρα  20:30  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων:

Περί χαρακτηρισμού κωδικών αριθμών εξόδων του πρ/σμού του Δήμου οικον. έτους 2019 ως δεκτικών έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής.
Εξειδίκευση δαπανών για την εκδήλωση Μνήμης στο Τείχος Άγιας Τριάδας.
Επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων (α’ δόση 2019).
Πληρωμή εξόδων και αμοιβής πληρεξ. δικηγόρου Οικονόνου Γεωργίας-Παγώνας.
Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και κατεπειγουσών αναγκών.
Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. διάρκειας δύο μηνών για την αντιμετώπιση εκτάκτων, κατεπειγουσών και εποχικών αναγκών.
Αποδοχή παραίτησης Δ. Γεωργακή από μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ.
Έγκριση της υπ’ αριθ. 26/2019 απόφασης Διοικ. Σ/λίου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.Ε. περί ορισμού ορκωτού λογιστή για τον τακτικό και διαχειριστικό έλεγχο.
Αλλαγή εκπροσώπου στην επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος δράσης και εκτέλεσης της ετήσιας έκθεσης χρηματοδότησης, στη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ για το οικον. έτος 2019.
Προσθήκη νέων ειδικοτήτων στο 1ο ΕΠΑΛ Μεγάρων.
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: «Κατασκευή – συντήρηση δρόμων στην Νέα Πέραμο».
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: «Κατασκευή σταμπωτού οδοστρώματος στην οδό Μαρκέλλου».
Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΝΤΜΕ του έργου: «Επισκευή οδού βορείως παλαιού δικτύου Ο.Σ.Ε. του κόμβου Νέας Περάμου».
¨Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής – οριστικής παραλαβής του έργου: «Συντήρηση – επισκευή οδικού δικτύου Δημοτ. Κοιν. Μεγάρων – Αστικό Τμήμα».
Έγκριση της υπ’ αριθ. 4240/2019 μελέτης για την <<Προμήθεια τοφίμων έτους 2019 για τις ανάγκες των Ν.Π. «ΗΡΩΔΟΡΟΣ» – «ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ» και για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ν. Περάμου Δήμου Μεγαρέων και την δομή παροχής βασικών αγαθών (κωδ.ΟΠΣ 5001587)>>.
Αντικατάσταση τακτικού μέλους της επιτροπής έτους 2019 για την παραλαβή του αντικειμένου τμηματικού ή συνολικού σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών του Ν. 4412/2016.
Περί εφαρμογής πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης αποβλήτων τηγανελαίων με τίτλο: «ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ ΙΣΧΥΣ στον Δήμο Μεγαρέων σε συνεργασία με τον «ΙΟΝΙΑΝ RECYCLE ΚΟΙΝ. Σ.Ε.Π.».

Uncategorized
Κ Παπασιδέρη ήταν ενα αίτημα του συλλόγου μας εδω και παρα πόλους μήνες να γινει το συγκεκριμένο σημείο ένας κήπος . Το συντριβάνι αυτο το οποίο φτιάχθηκε το 1993 με αριθμ.αποφ 76/93 εκ του υπ αριθμ 5/18-3-93 λειτούργησε μισή ώρα μόνο και εκ των υστέρων ήταν ενα σημείο μόλυνσης και δυσοσμίας για την περιοχή μας . Το αίτημα μας κολυσιεργουσε για άγνωστο λόγο και μπορεί να μην γινόταν  και ποτε αν δεν μιλούσαμε  άμεσα με τον ίδιο τον δήμαρχο όπου αμέσως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και ηρθε στην περιοχή είδε και άμεσα έδωσε εντολή και κατέβηκαν τα συνεργεία του δήμου  με μια αρχιτέκτονα και προέβησαν στις εργασίες όπου ενα εγκαταλελειμμένο σημείο και εστία μολύνσεως εγινε σημείο αναφοράς . Δεν ειναι αυτο που εγινε κάποιο σπουδαίο έργο αλλα ειναι στο πλαίσιο του εξωραισμου τις περιοχής και ευθύνης του συλλόγου μας  όπου καθημερινά γίνονται αρκετά πράγματα αθόρυβα και χωρίς να γίνονται γνωστά . Ενα παράδειγμα ας πούμε ειναι πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προβούμε σε συνεργασία με την περιφέρεια αττικης για πολλοστή φορα σε καθαρισμούς ρεμάτων αλλα και ραντισματος ώστε να μην υπάρξουν αυτές η καταδρομικες επιδρομές απο τα κουνούπια που δεν άφηναν τον κόσμο να καθίσει περσι στην παραλια .Εχουν γινει αρκετά και έχουμε δρομολογήσει παρα πολλα έργα στην περιοχή μέσω των υπηρεσιών ακόμα και κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτίσματων ωστε να αποδοθεί ο καταπατημενος αιγιαλός στους πολίτες .Εχουμε καταφερει και εχουμε κινητοποισει τους παντες για απο τον δημο την περιφερεια τα θπουργεια γραφεια βουλευτων,ακομα  θεματα μας εχοθν φτασει να συζητιουνται στην βουλη προς λυση  για την περοχη οπου η ανταποκριση τους ειναι αμεση διοτι εχουν καταλαβει οτι ο συλλογος δεν εχει συμφεροντα αλλα μονο θελει να αξιοποιηση την περιοχη στο επακρο Ξεμπλεξαμε ενα γόρδιο δεσμό γραφειοκρατειας πολλών ετών που αν θυμάστε σε παλαιότερο ρεπορτάζ  όπου είχατε κάνει κάποιοι δεν το πίστευαν οτι ένας σύλλογος θα κατάφερνε να έλυνε για το φλέγον τις περιοχής και την ασφάλεια των πεζων και διερχόμενων με τα πεσμενα πεζοδρόμια  και να που φτάσαμε ενα βήμα πριν την έναρξη των εργασιών . Ειναι πολλα παρα πολλα τα ανοιχτά μέτωπα και είμαστε υπ ατμών συνέχεια και για αυτο σας προσκαλώ να έρθετε μια στο σύλλογο να τα πούμε αναλυτικά και να κάνουμε μια βόλτα στην περιοχή να δείτε ακριβώς το τι έχουμε δρομολογήσει .Και ενα τελευταίο ο σύλλογος ο κάθε σύλλογος τις εκάστοτε περιοχής ειναι τα μάτια και η φωνή τις περιοχής επιβάλλεται να εις ακούγεται απο τους αρμόδιους και τα αντανακλαστικά τους να λειτουργούν άμεσα για το καλο όλων .