E-Megara-GR
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΙΝΕΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΓΑΡΑ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Αναστασία Αντωνίου: Ζητώ καθαρή εντολή να προχωρήσουμε μαζί

Συνέντευξη με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο με το συνδυασμό «Μαζί με όραμα» Αναστασία Αντωνίου-Τσίγκρη
Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να συμμετέχετε ενεργά στα δημοτικά πράγματα του Δήμου μας;

Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά ατύπως στα πλαίσια της δουλειάς μου με τα πολιτιστικά δρώμενα διοργανώνοντας φεστιβάλ -εικαστικές εκθέσεις -συνέδρια -διαλέξεις και παρουσιάσεις παιδικών εικαστικών έργων για τους συμπολίτες μου. Επί 22 έτη υπήρξα εκθέτρια έργων τέχνης και εικόνας σε χονδρική πώληση σε ευρωπαϊκά εκθεσιακά κέντρα, ενώ ταυτόχρονα ήμουν στην διοργάνωση εκθέσεων Alpha expo.

Η αγάπη μου για την δημιουργία με οδήγησε στην ίδρυση Σχολής εικαστικών τεχνών στα Μέγαρα ενώ οι διοργανώσεις μου εξαπλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα με αξιόλογους συνεργάτες , φορείς και συλλόγους. Το 2014 υπήρξα υποψήφια Τοπική Σύμβουλος ενώ οι συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους δίνοντας μου την θέση ευθύνης στο τοπικό συμβούλιο Δήμου Μεγαρέων. Υπηρέτησα ενεργά την Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες με γνώμονα πάντα το κοινωνικό συμφέρον. Η παρουσία μου σε όλες τις συνεδριάσεις ήταν αισθητή με συμμετοχή με σύνεση και ευθύνη ενώ στήριζα με κάθε τρόπο όλα τα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας… Έτσι ξεκινά επίσημα η ενεργή συμμετοχή μου με τα κοινά του Δήμου μας από το 2014 έως και σήμερα.

Ο λόγος λοιπόν της ενεργής ενασχόλησης μου είναι η άμεση σύνδεση των γνώσεων μου, της εμπειρίας μου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μου.

Στα τέσσερα έτη της θητείας μου ως διαχειρίστριας της πανελληνίας εταιρίας πολιτισμού και τέχνης προσπάθησα με κάθε τρόπο να προβάλλω την πόλη μου συγκεντρώνοντας όλα τα φεστιβάλ και συνέδρια στα όμορφα Μέγαρα. Με βαθιά γνώση των αναγκών είναι μεγάλη η επιθυμία μου να συνεχίσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις γνώσεις και εμπειρίες που διαθέτω όπως έχω πράξει από διάφορες θέσεις στη μέχρι τώρα πορεία μου για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου που γεννήθηκα και αγαπώ.

Τι πιστεύετε ότι λείπει από τον Δήμο Μεγαρέων;

ΘΕΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑ. Τα Μέγαρα είναι ο προνομιακός τόπος με συγκριτικό πλεονέκτημα το φυσικό ανεκμετάλλευτο κάλλος. Είναι ο κοντινότερος προορισμός που μπορεί να υπηρετήσει κάθε μονοήμερη και πολυήμερη παραμονή επισκεπτών. Το σημαντικότερο πιστεύω και στηρίζω είναι η έλλειψη πολιτιστικών πολυχώρων με κατάλληλες διοργανώσεις πανελλήνιες αυξάνοντας έτσι την οικονομία της πόλης. Τα Μέγαρα έχουν στη διάθεση τους χώρους και πάρκα ανεκμετάλλευτα. Πολύ σημαντική η έλλειψη μαζικής επισκεψιμότητας λόγω μη αξιοποίησης αυτών των χώρων γνωρίζοντας ότι οι βασικοί λόγοι άφιξης των επισκεπτών στα Μέγαρα είναι η αναψυχή , η επαφή με στοιχεία φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, η απόλαυση τοπίων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και η ενασχόληση με δραστηριότητες διαφόρων τύπων.

Πόλος έλξης επισκεψιμότητας αποτελεί το πανέμορφο αλσύλλιο Θεόγνιδος στην είσοδο των Μεγάρων το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι την Σύρο την ονομάζουν «το νησί των φεστιβάλ» και συγκεντρώνει πανελλήνια κόσμο. Από τον Δήμο μας λείπει ένα πλούσιο και ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα »ΜΕΓΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2019» το οποίο να υπόσχεται μοναδικές καλλιτεχνικές στιγμές από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, αντίστοιχα κάθε έτος. Συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες -θεατρικές παραστάσεις -εικαστικές εκθέσεις -εκδηλώσεις για παιδιά που θα σας ταξιδέψουν στον κόσμο της τέχνης του πολιτισμού και των γραμμάτων. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε χώρους όπως »ΠΑΛΙΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ» -»ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΣΕ»- ΑΛΣΥΛΛΙΟ ΘΕΟΓΝΙΔΟΣ – ΠΑΡΚΑ και να είναι ανεκμετάλλευτα. Δεν είναι δυνατόν να παραμένουν όλα τα πολιτιστικά δρώμενα στάσιμα χωρίς εκσυγχρονισμό και ποιότητα. Λείπει ο πολιτισμός, λείπουν τα πάντα.

Ποιος είναι ο τομέας όπου μπορείτε εσείς να προσφέρετε;

Είμαι δασκάλα εικαστικός και υπεύθυνη πανελληνίας εταιρίας πολιτισμού και τέχνης. Από το 2000 μέχρι και σήμερα έχω αναπτύξει μια ιδιαίτερη δυναμική παρουσία πολιτιστικών δράσεων σε όλη την Ελλάδα με επιτυχία και βράβευση από την UNESCO. Σαφώς με ενδιαφέρει και μπορώ να στηρίξω δυναμικά λόγω της μεγάλης μου εμπειρίας το κομμάτι του πολιτισμού -των τεχνών- του τουρισμού και της ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μου με ποιοτικές πολιτιστικές διοργανώσεις. Με γνώσεις και εμπειρία στον εικαστικό τομέα προσδοκώ και μπορώ να στηρίξω την ανάδειξη ανερχόμενων ταλέντων του τόπου μας σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό . Όπως και έχω καταφέρει να εκπροσωπείται η Ελλάδα από τα Μέγαρα με έργο τέχνης στο GABARON της Γενεύης. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που διαθέτω όπως έχω πράξει από διάφορες στη μέχρι τώρα πορεία μου προσδοκούν στην πολιτιστική -οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Γιατί κάποιος να ψηφίσει τον Κλεάνθη Βαρελά και γιατί κάποιος να ψηφίσει εσάς προσωπικά;

Ο Κλεάνθης Βαρέλας είναι από τα λίγα άτομα που μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Είναι πολύ κοντά με όλους τους ανθρώπους. Έχει ανοιχτό ορίζοντα σκέψεων, διαθέτει γνώσεις και εμπειρία σε όλους τους τομείς και πάνω από όλα που για μένα είναι το πιο σημαντικό έχει την άριστη συμπεριφορά στους συνεργάτες του και στον πολίτη. Αφουγκράζεται τα προβλήματα της καθημερινότητας και στέκεται αρωγός δίπλα στους πολίτες μέσα από τις δυνατότητες που έχει μέχρι σήμερα. Έχει οργάνωση και μεγάλη διάθεση για να προσφέρει στον τόπο μας αυτό που του λείπει. Είναι πολύ κοντά στα παιδιά μας, στους νέους, στο μέλλον του τόπου μας. Παρακολουθούσα τον Κλεάνθη Βαρελά στο Δημοτικό συμβούλιο. Επιβράβευα και επιβραβεύω την άμεση αντίδραση του κυρίως σε πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα ο Δήμος μας.

Με μεγάλη ενέργεια, διάθεση και θέληση για εργασία ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΙ μαζί του ζητώντας την στήριξη σας με την ψήφο σας την ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΙΟΥ. ΖΗΤΩ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, ΖΗΤΩ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ -ΤΣΙΓΚΡΗ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ -ΔΑΣΚΑΛΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

»ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

 

πηγη enimerosi-news.gr