E-Megara-GR
ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΓΑΡΑ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Υψηλάντης : «Δεν δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομά τους»…

Μεγάλη απήχηση είχε στο ευρύ κοινό όχι μόνο των Μεγάρων αλλά και της Δυτικής Αττικής η παρέμβαση – πρόταση του εκδότη της ΑΙΧΜΗΣ και του aixminews.gr κ. Αντώνη Υψηλάντη για την διενέργεια μελέτης στατικής επάρκειας σε όλα τα σχολεία και δημοτικά κτίρια της Δυτικής Αττικής.

Ο «δικός μας» άνθρωπος – υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αφουγκραζόμενος την αγωνία των γονιών, των δασκάλων αλλά και των παιδιών δεν δίστασε για μια ακόμη φορά να πει τα πράγματα με το όνομά τους, εστιάζοντας την προεκλογική του εκστρατεία σε ένα σημαντικό πρόβλημα για την περιοχή.

Αφορμή βέβαια της παρέμβασής του αποτέλεσαν και οι δίκαιες φωνές του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου Γιώργου Γκούμα για την κακή κατάσταση του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και η αγωνία όλων των εμπλεκομένων στο πρόβλημα.

Ο κ. Υψηλάντης έγινε αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων και εκατοντάδων μηνυμάτων από συλλόγους γονέων απ’ όλους τους δήμους της Δυτικής Αττικής οι οποίοι συμφώνησαν πως η αντισεισμική προστασία των σχολικών κτιρίων μπορεί να προβλεφθεί και να γίνει.

Συμφωνούμε και εμείς πως με την διενέργεια μελετών στατικής επάρκειας θα μπει ένα  τέλος στην αγωνία και το φόβο των χιλιάδων γονιών σχετικά με την ασφάλεια των σχολικών μονάδων, την ασφάλεια των παιδιών μας και όλης της σχολικής κοινότητας της Δυτικής Αττικής.

Θα μείνουμε όμως στην ουσία, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις η ουσία είναι να λέει κάποιος τα πράγματα με το όνομά τους και να αναδεικνύει τα προβλήματα στην πραγματική διάσταση.

Αυτό μπορεί να ενοχλεί πολλούς, –  φίλους και αντιπάλους – όμως αφυπνίζει πρόσωπα και καταστάσεις και φέρνει αποτελέσματα.

Και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων!