E-Megara-GR
Γιάννης Μαρινάκης ΜΕΓΑΡΑ

Γιάννης Μαρινάκης : «Ακρογωνιαίος λίθος ανάπτυξης» η μεταφορά του Πρωτοδικείου στα Μέγαρα

Για τη μεταφορά της έδρας του Πρωτοδικείου από την Ελευσίνα στα Μέγαρα τοποθετήθηκε ο πρώην Δήμαρχος κος Ιωάννης Μαρινάκης.

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Μαρινάκη:

Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση διάβασα ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την πόλη των Μεγάρων ωε μια από τις δυο περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Πειραιώς, στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου Δικαστικού χάρτη της χώρας.

Η πόλη μας αποτελεί το ιστορικότερο σημείο της Αττικής και το συνδετικό ιστό της αρχαίας με τη νέα ελληνική ιστορία, αφού αποτελεί μια από τις πιο αρχαίες πόλεις της χώρας, με μια αδιάκοπη πορεία από το παλαιό παρελθόν έως σήμερα.

Παρούσα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, που χάραξαν την ιστορία του τόπου μας, από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας ως τον Πελοποννησιακό πόλεμο και από την ελληνική επανάσταση ενάντια στον τουρκικό ζυγό έως την απελευθέρωση από τους ναζί και βέβαια με τρανταχτή παρουσία στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Αυτή η πόλη σήμερα, μετά από μια χιονοστιβάδα συρρίκνωσης υπηρεσιών την προηγούμενη δεκαετία(ΔΕΗ, Εφορία, ΟΤΕ, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ στη Νέα Πέραμο, Εθνική Τράπεζα στη Νέα Πέραμο), λαμβάνει από την Κυβέρνηση, με την επιλογή της ως περιφερική έδρα του Πρωτοδικείου Πειραιώς, την αναγνώριση της μακροχρόνιας προσφοράς, κατ΄αναλογία σε σχέση με τους γειτονικούς δήμους και ιδιαίτερα με το δήμο Ελευσίνας, ο οποίος έχει συγκεντρώσει το σύνολο των υπηρεσιών με τρόπο ασφυκτικό, τέτοιο που να μην επιτρέπει περαιτέρω κορεσμό.

Τα Μέγαρα συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα στοιχεία που πληρούν τις προϋποθέσεις χωροθέτησης μιας αποκεντρωμένης δημόσιας υπηρεσίας όπως το Πρωτοδικείο,

Το καθαρό φυσικό περιβάλλον, η αμεσότητα στην πρόσβαση από και προς το κέντρο  με όλα τα μεταφορικά μέσα, οι απεριόριστες δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις και κυρίως ο φιλόξενος Μεγαρικός και Νεοπεραμιώτικος λαός, αποτελούν προνόμια μη ανταγωνίσιμα από κανέναν άλλο δήμο της Περιφέρειας μας.

Σε μια εποχή που η διοίκηση του δήμου επεξεργάζεται συγχρόνως την εφαρμογή της πολεοδομικής μελέτης του νέου ΓΠΣ, τα οφέλη για τον τόπο και τους δημότες του θα είναι πολλαπλά και η ανάπτυξη που αποτελεί τον πολυπόθητο στόχο όλων μας θα είναι πλέον πραγματικότητα.

Η εγκατάσταση της περιφερειακής έδρας του Πρωτοδικείου Πειραιώς, μαζί με την εφαρμογή του νέου ΓΠΣ αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης του τόπου μας.

Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για να μη χαθεί ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για το δήμο μας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Χειρουργός – Εντατικολόγος

Πρ. Δήμαρχος Μεγαρέων