E-Megara-GR
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΓΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα του Σουρή στη σκηνή του Στρατουδάκειου Πολιτιστικού Κέντρου Μεγάρων

Χθες βράδυ εδώ στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάρων , ο γνωστός σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Κάρκας Konstantinos L. Karkas και η θεατρική του ομάδα ΥΠΕΡΒΑΣΗ , υπό το άγρυπνο μάτι της ακούραστης καλλιτέχνιδος Σοφίας Κάρκα Πολυχρονάκη , μας ταξίδεψαν στη ζωή και το έργο του σατιρικού ποιητή Γεωργίου Σουρή !
Ο Κώστας πέρα από σκηνοθέτης , είναι και εξαιρετικός ηθοποιός , ο δε δύσκολος ρόλος του ποιητή που υποδύεται , με την αυθεντική γλώσσα της εποχής , μας μετέφερε στην Ελλάδα του 19ου αιώνα όπου ο Έλληνας μετά την επανάσταση , προσπαθεί να βρει το στίγμα του στην Ευρώπη .
Δάσκαλος ο σκηνοθέτης , κατάφερε να διδάξει και να μετατρέψει τους ερασιτέχνες συμπολίτες μας ηθοποιούς , σε υψηλού επιπέδου ηθοποιούς των καλών Αθηναϊκών θεάτρων !
Σοφία , Μελέτη , Ράνια , Βασίλη , Κατερίνα , Κανέλλο , Γιώργο , Μαρία , Βίκυ και Δημήτρη , είστε εκπληκτικοί , σας αγαπάμε και υποκλινόμεθα στο ταλέντο και τη δουλειά που κάνατε για να καταφέρετε να υποδύεστε στη γλώσσα και το πνεύμα του κολοσσιαίου Σουρή που λατρέψαμε για την εύστοχη , κωμική και πετυχημένη σατιρική- ιστορική του ποίηση !
Το ταλέντο και την ποιότητα του σκηνοθέτη , πρωτογνώρισα , όταν διευθύντρια στο 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων , του ζήτησα τη βοήθεια για να ανεβάσουμε στο σχολείο την Αντιγόνη του Σοφοκλή , που εκτός από τα Μέγαρα , παίχτηκε και στη Γερμανική πόλη Braunscheig στα πλαίσια των σχολικών ανταλλαγών με Γερμανικό σχολείο , όπου οι μαθητές μας με τον σκηνοθέτη τους που τους συνόδευσε μέχρις εκεί , εντυπωσίασαν το Γερμανικό κοινό !
Θερμά Συγχαρητήρια από καρδιάς !!!
Με την ευχή να σας βλέπουμε συχνά για να ψηλώνει ο πήχυς του πολιτισμού στην πόλη του Σουσαρίωνα , του Ευπαλίνου , του Θέογνι , του Ευκλειδη…

 

Κείμενο – Φωτογραφίες : Maria Tzei

Μια τελευταία παράσταση απόψε στις 21.15 στο Στρατουδάκειο