E-Megara-GR
Ασπρόπυργος Κακοκαιρία ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μάνδρα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κικίλιας: Ασπρόπυργος και Μάνδρα περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πλημμυρικά φαινόμενα

Αυτοψία πραγματοποίησε νωρίς το πρωί σε ρέματα στον Ασπρόπυργο και της Μάνδρα, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα, Βασίλη Παπαγεωργίου, και μηχανικούς του υπουργείου.

O Ο κ. Κικίλιας δήλωσε

Όπως όλοι ξέρουμε, ο Ασπρόπυργος και η Μάνδρα είναι δυο περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πλημμυρικά φαινόμενα. Έχουμε ρέματα όπου ήδη γίνονται έργα, έχουμε, όμως, και σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα. Είμαστε σήμερα εδώ, για μία ακόμη αυτοψία με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής και τους μηχανικούς του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για να εκτιμήσουμε συνολικά την κατάσταση και να κινηθούμε ανάλογα.

 

Θέλω να πω ξανά σε αυτούς που κάνουν ότι δεν κατανοούν, σε ότι έχει να κάνει με τις αποφάσεις που ήδη πήραμε για τον Κηφισό, άμεσα και για την προετοιμασία μας τον χειμώνα.

Η Πολιτική Προστασία είναι εδώ για να προστατεύει τους πολίτες. Προστασία των Πολιτών σε σχέση με τα πλημμυρικά φαινόμενα χωρίς έργα πρόληψης και μέτρα δεν υπάρχει.

 

Και όπου αυτά τα έργα καθυστερούν ή έχουν καθυστερήσει λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών μήνες ή χρόνια, η δουλειά μας είναι να παρεμβαίνουμε και να δίνουμε λύσεις και όχι να μένουμε απαθείς.