E-Megara-GR
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΓΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Κλοπές στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων – Αφαιρέθηκαν τρεις εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών

Και ενώ στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων αναζητούνται λύσεις για τα προβλήματα στελέχωσης του ώστε αυτό να λειτουργεί απρόσκοπτα και να εφημερεύει ακόμη και σε 24ωρη βάση, η μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της πόλης μας, υπέστη ακόμη ένα «πλήγμα».

Την περασμένη εβδομάδα άγνωστοι, αλλά πιθανόν γνωστοί κατά πολλούς, εισήλθαν στη πίσω πλευρά του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και έκλεψαν τρεις (3) εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν χρήζουν αμφισβήτησης, η επιχείρηση από τους γνωστούς- άγνωστους ήταν μελετημένη, αφού στήθηκε σε ημερομηνία που το Κέντρο Υγείας Μεγάρων δεν είχε εφημερία.

Έτσι ανενόχλητοι εισέβαλλαν από την πλευρά που μπαίνουν τα ασθενοφόρα και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες έκαναν … καλή δουλειά!

Συγκεκριμένα αφαιρέθηκαν οι εξωτερικές μονάδες στην αίθουσα αιμοληψιών, στο γραφείο ακτινολόγων και στην αίθουσα που γίνονται οι ακτινογραφίες.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που έρχεται να συμπληρώσει το παζλ των κλοπών εξωτερικών μονάδων κλιματιστικών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα τόσο στο γυμνάσιο όσο και στο κτηνιατρείο της πόλης των Μεγάρων.

Με αφορμή την κλοπή που σημειώθηκε στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, γίνεται αντιληπτό πως πλέον είναι επιβεβλημένη η φύλαξη του σε 24ωρη βάση είτε από ιδιωτική εταιρεία security, είτε από προσωπικό για φύλαξη που θα προσληφθεί από την διοίκηση της 2ης Υ.Π.Ε. και αυτό διότι όπως φαίνεται δεν υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς αστυνόμευσης της περιοχής.

Θεωρούμε πως το σοβαρό αυτό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί άμεσα από την Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, εφόσον μετά τις επιθέσεις (συμβάντα που είναι καταγεγραμμένα από την αστυνομία) ξεκίνησαν και οι κλοπές.

Πιστεύουμε ότι αν δεν ληφθούν αποφάσεις για την φύλαξη του Κέντρου Υγείας, δεν είναι διόλου απίθανο οι γνωστοί – άγνωστοι να το απογυμνώσουν!

Γι’ αυτό είναι επιβεβλημένο, ακόμη και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης όπως και ο υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κ. Καράμπελας, αλλά και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μεγάρων Τ. Καλλιάς, να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Διότι τέτοιες ενέργειες είναι πιθανό να αποτελέσουν τροχοπέδη ακόμη και στην στελέχωση της συγκεκριμένης μονάδας πρωτοβάθμιας υγείας, κάτι που φυσικά το απευχόμαστε.

Κατ’ εμάς λοιπόν δύο είναι οι λύσεις. Είτε αυτή της πρόσληψης προσωπικού φύλαξης μέσω της 2ης Υ.Π.Ε., είτε η υπογραφή σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία security για φύλαξη σε 24ωρη βάση.

Αν. Υψ.

Πηγή  Αιχμή Μεγάρων