E-Megara-GR
ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΓΑΡΑ

Μέγαρα: “Μήπως ήρθε η ώρα του εισαγγελέα;”

Αναρωτούνται πολλοί, πώς φτάσαμε ως εδώ;

Αναρωτιέμαι και εγώ, πώς τελικά πέρασε το LNG από την ακατάλληλη λιμενική εγκατάσταση του Περάματος Μεγάρων;

Αναρωτιέμαι: Πώς οι εμπλεκόμενοι φορείς, (Αστυνομία , Λιμενικό), δέχθηκαν να «βάλουν πλάτη» για να περάσει το τεράστιο βυτίο LNG 20 τόνων από μια περιοχή όπου το οδικό δίκτυο δεν πληροί τις προδιαγραφές για την ασφαλή διέλευση τέτοιων φορτίων;

Αγαπητοί συμπολίτες, το κακό για όλους μας, είχε ξεκινήσει το 1992, τότε που οι κρατούντες με την δικαιολογία του Εθνικού Συμφέροντος μας «φύτεψαν» στα σπλάχνα μας τις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στη νήσο Ρεβυθούσα.

Όλο το κακό τότε ξεκίνησε και μετά από χρόνια «ήρθε ο λογαριασμός», όπως εύστοχα είχε αναφέρει στη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Μαΐου 2023 ο καλός μου φίλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ», Γιώργος Μπερδελής.

Και επειδή όπως λέει ο λαός μας, «ενός κακού μύρια έπονται», σήμερα με την δικαιολογία αυτή την φορά της …ενεργειακής κρίσης, επιλέγεται η μεταφορά των βυτίων LNG μέσα από μια ακατάλληλη Λιμενική εγκατάσταση και μέσα από ακατάλληλους δρόμους που γειτνιάζουν με τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ.

Η επικινδυνότητα στο έπακρο!

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι στο προσκήνιο για κάποιους είναι ΜΟΝΟ το κέρδος, χωρίς να υπάρχει καμία σκέψη και κανένα ενδιαφέρον για την προστασία της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.

Προσωπικά αυτό που με ικανοποιεί, είναι ότι οι συμπολίτες μας βλέποντας για ακόμη μια φορά οι εμπλεκόμενοι να ενεργούν ερήμην τους, σηκώθηκαν από τον καναπέ τους και ξεκίνησαν να αγωνίζονται.

Πώς αγωνίζονται όμως;

ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ τους, έχοντας μόνο δίπλα τους τον σημερινό δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη, τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Παναγιώτη Μαργέτη, τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, δημοτικούς συμβούλους παλαιούς και νεοεκλεγέντες, αλλά και τον φίλο συμπολίτη – πρόεδρο του Ο.Λ.Ε. Γιώργο Κουμπέτσο ο οποίος – όπως δημόσια τόνισε – επιδιώκει όλες οι δραστηριότητες του οργανισμού να γίνονται με ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!

Βλέποντας μόνους συμμάχους των συμπολιτών μας στην μάχη που γίνεται για να αποτραπεί η διέλευση των LNG από το Πέραμα, την Δημοτική Αρχή αλλά και τον κ. Κουμπέτσο, προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος για την θετική εξέλιξη αυτού του αγώνα. Τρανό παράδειγμα γι’ αυτό, αποτελεί η μάχη που δόθηκε με κάθε μέσο για να αποτραπεί η δημιουργία ορυχείων βωξίτη.

Θυμίζω, ότι τότε η νίκη ήρθε επειδή ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ αντιταχθήκαμε. Και όταν λέω ΟΛΟΙ, αναφέρομαι στην Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια, τους φορείς, τους πολίτες, την Εκκλησία, αλλά και τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ τόσο του κυβερνώντος κόμματος όσο και της αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς σήμερα, οι κυβερνητικοί ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της περιοχής μας ΑΠΕΧΟΥΝ από την μάχη που δίνουμε ΟΛΟΙ μας στα Μέγαρα, στη Νέα Πέραμο, στην Αγία Τριάδα, στο Ήρεμο Κύμα, στην Λάκκα.

Δυστυχώς μας έχουν αφήσει ΜΟΝΟΥΣ σε αυτόν τον αγώνα στον οποίο δεν θα έπρεπε να περισσεύει κανείς!

Δυστυχώς αφήνουν ΜΟΝΟΥΣ τους δημότες ενός Δήμου, όπου το κυβερνών κόμμα στις τελευταίες εθνικές εκλογές έλαβε 48,26%.

Μόνο ο Βουλευτής του ΚΚΕ ο κ. Τσοκάνης παρευρέθηκε στην τελευταία κινητοποίηση, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επειδή δεν έχουν βουλευτική εκπροσώπηση στην Δυτική Αττική, ανταποκρίθηκαν καταθέτοντας ερωτήσεις σχετικές με το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει.

Τολμώ λοιπόν να πω, ότι με τον αέρα της νίκης της Ν.Δ. με ποσοστό 48,26% στο Δήμο Μεγαρέων και με την δικαιολογία της … ενεργειακής κρίσης, τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή.

Και όλα αυτά την στιγμή που κάποιοι απαξιώνουν και γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους ακόμη και τις επίσημες και δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής του Δ.Σ. του Ο.Λ.Ε. που κατηγορηματικά τόνισε ότι η Λιμενική εγκατάσταση του Περάματος Μεγάρων δεν είναι ασφαλής και η διέλευση είναι παράνομη.

Επειδή λοιπόν καμία φωνή δεν εισακούγεται (ίσως με τον αέρα του 48,26% της Ν.Δ.), μήπως ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;

Πρόταση κάνω, έτσι για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους!

Αντώνης Γ. Υψηλάντης
Εκδότης – Πολιτευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ. Δυτικής Αττικής