E-Megara-GR
Uncategorized ΕΛΛΑΔΑ Κορονοϊός

Παρουσιάστηκε στο Θριάσιο o Ελ. Παπαλευθέρης

Με τα χαρτιά της επιστράτευσης ανά χείρας οι 206 γιατροί φτάνουν από το πρωί στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να εργαστούν δίπλα στους συναδέλφους τους και να βοηθήσουν στην μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Ένας από αυτούς ο πνευμονολόγος Ελευθέριος Παπαλευθέρης μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε πως έλαβε το χαρτί της επιστράτευσης το απόγευμα της Δευτέρας 22/03/2021 και σήμερα το πρωί παρουσιάστηκε στο Θριάσιο.

Ο κ. Παπαλευθέρης είπε ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ και αναφερόμενος στην εικόνα που είδε είπε ότι «είναι δύσκολα τα πράγματα. Οι συνάδελφοι περιμένουν βοήθεια για να ανταπεξέλθουν στα τόσα περιστατικά. Όταν υπάρχει ένας συνάδελφος για 70 και 75 ασθενείς καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα είπε.

Όταν ρωτήθηκε γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο, δηλαδή να γίνει επιστράτευση, απάντησε: «Υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Όλοι πιστεύω ήθελαν να έρθουν εθελοντικά αλλά υπάρχουν συμβάσεις με ιδιωτικές κλινικές και εταιρείες. Διαχειριζόμαστε περιστατικά και δια τηλεφώνου. Θα είμαι εδώ για ένα μήνα και εύχομαι να μην χρειαστεί και παραπάνω».

πηγή Newsit.gr